Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Szakértői tanácsok az akkreditációs ellenőrzéshez Dr. Madarász Sándor felnőttképzési szakértő FAT tag.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Szakértői tanácsok az akkreditációs ellenőrzéshez Dr. Madarász Sándor felnőttképzési szakértő FAT tag."— Előadás másolata:

1 Szakértői tanácsok az akkreditációs ellenőrzéshez Dr. Madarász Sándor felnőttképzési szakértő FAT tag

2 Előzmények  regisztráció  akkreditáció (1378 intézmény, 4099 program)  Miért szükséges az ellenőrzés?  A FAT ellenőrzés ügyrendje.  Az ellenőrzésben közreműködő, 71 szakértők felkészítése (FSZOE, FAT Titkárság 2008.)  Visszajelzés a szakértői munkáról.

3 Az akkreditációs ellenőrzés  Az ellenőrzés területei: - az akkreditációs kötelezettségek teljesülésének vizsgálata, - az akkreditációs feltételek meglétének vizsgálata, meglétének vizsgálata, - az akkreditált program megvalósítási feltételeinek vizsgálata. 2004. évi CXL. Törvény (közig. hatósági eljárás és szolg. általános szabályai) szerinti eljárásban.

4 Ellenőrzések  2007: 200 intézmény - 76% megfelelt - 20% visszavonás - 4 % folyamatban  2008: 189 intézmény, 13 program 37 esetben közös ellenőrzés (RMK, NFÜ, OH-NYAK)

5 Gyakori hibák  Nyt és akkreditációs lajstromszám hiánya,  nincs naprakész képzési nyilvántartás,  nincs naprakész szolgáltatási nyilvántartás,  nincs meg minden képzési program,  nincs minden megtartott képzés nyilvántartásba véve,  nincs jelentkezési lap, aláírt jelenléti ív,  hiányosak a dokumentumok.

6 Visszavonást eredményező hiányosságok (1-5) 1. Nyt érvényessége lejárt, 2. adatváltozást 60 napon belül FAT felé nem jelezték, 3. a képzési tervben Nyt-ben nem szereplő programok vannak, 4. nem kötöttek felnőttképzési szerződést, vagy lényeges elemei hiányoznak, 5. nincs képzési program, vagy tartalma nem megfelelő,

7 Visszavonást eredményező hiányosságok (6-10) 6. nincs jelenléti nyilvántartás (jelenléti ív is), 7. nincsenek képzést lezáró dokumentumok, 8. a felnőttképzési szerződéstől eltérő a megvalósítás, 9. nincs nyilvántartásban 2 szolgáltatás, vagy ezek nem biztosítottak, 10. nincs előzetes tudásszint felmérés mint szolgáltatás,

8 Visszavonást eredményező hiányosságok (11-15) 11. nem megfelelő a képzési vezető (végzettség és gyakorlati idő, jogviszony), 12. nem megfelelő az oktató (végzettség és gyakorlati idő, jogviszony), 13. a képzési helyszín igénybevételéről nincs dokumentáció, 14. nincs meg minden évre a képzési terv, 15. nem működtetik az SZTT-t,

9 Visszavonást eredményező hiányosságok (16-18) 16. nincs SZTT ügyrend jegyzőkönyv, jelenléti igazolás, 17. nincs dokumentált, működésében igazolt, az SZTT által jóváhagyott minőségirányítási rendszer, 18. Nem végezték el a minőségirányítási rendszerben meghatározottak szerint az önértékelést.

10 Köszönöm a figyelmet! Dr. Madarász Sándor 30/369 20 65 madaraszsanyi@lab.hu


Letölteni ppt "Szakértői tanácsok az akkreditációs ellenőrzéshez Dr. Madarász Sándor felnőttképzési szakértő FAT tag."

Hasonló előadás


Google Hirdetések