Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A pillangószárny pikkelyeit nagy nagyításban, elektronmikroszkóppal szemlélve érdekes szerkezeteket láthatunk, amelyet fotonikus.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A pillangószárny pikkelyeit nagy nagyításban, elektronmikroszkóppal szemlélve érdekes szerkezeteket láthatunk, amelyet fotonikus."— Előadás másolata:

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16 A pillangószárny pikkelyeit nagy nagyításban, elektronmikroszkóppal szemlélve érdekes szerkezeteket láthatunk, amelyet fotonikus kristályoknak hívunk. A lepkeszárnyon kis pikkelyek zsindelyszerű rendszere, a "hímpor" adja a lepke színeit. Azonban ezt a színességet kétféle módon oldotta meg a Teremtő: önmagukban a pikkelyek festékanyagai is képesek színeket adni a lepkeszárnynak, attól függően, hogy milyen mennyiségben tartalmazzák a pigmentanyagokat, pl. a melanint: fekete, barna, karotinoidokat: a narancs és vörös, stb. Azok a ragyogó színek azonban, amelyek olyan széppé tesznek egy pillangót, a pikkelykék szerkezetéből adódóan válnak láthatóvá, a fénytörés különböző szögeitől függően.

17

18

19

20

21

22

23

24

25 Hamarosan csodaszép pillangó lesz belőlem!

26 Als die Raupe dachte Als die Raupe dachte Die Welt geht unter, Die Welt geht unter, Wurde sie zum Wurde sie zum Schmetterling Schmetterling

27


Letölteni ppt "A pillangószárny pikkelyeit nagy nagyításban, elektronmikroszkóppal szemlélve érdekes szerkezeteket láthatunk, amelyet fotonikus."

Hasonló előadás


Google Hirdetések