Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Weöres Sándor Általános Iskola és Művészeti Iskola Kis Krisztina.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Weöres Sándor Általános Iskola és Művészeti Iskola Kis Krisztina."— Előadás másolata:

1

2 Weöres Sándor Általános Iskola és Művészeti Iskola Kis Krisztina

3 Csokonai úti iskola Weöres Sándor Általános és Művészeti Iskola Erzsébet telepi iskola

4

5 Weöres Sándor 1913.június.22-én született Szombathelyen június.22-én született Szombathelyen. Földbirtokos katonatiszt apa,Weöres Sándor és művelt polgárcsaládból való anya Blaskovich Mária egyetlen gyermeke. Földbirtokos katonatiszt apa,Weöres Sándor és művelt polgárcsaládból való anya Blaskovich Mária egyetlen gyermeke. Csöngén élt. A pápai evangélikus iskolában kezdte tanulmányait. Csöngén élt. A pápai evangélikus iskolában kezdte tanulmányait ben Pestre költözött. Feleségül vette Károlyi Amyt ben Pestre költözött. Feleségül vette Károlyi Amyt ben könyvtárosi állásából is elbocsátották ben könyvtárosi állásából is elbocsátották ben kínába utazott ben kínába utazott. Budapesten halt meg,1989.január.22-én Budapesten halt meg,1989.január.22-én előbbi áttételességét, fogalmi kifejtés logikáján belül marad.” (Bárdos László)

6 A Weöres Sándor Általános és Művészeti Iskola A központi épületet 1987-ben építették, a mellette lévő Sportcsarnokot 1 évvel később 1988-ban építették. A központi épületet 1987-ben építették, a mellette lévő Sportcsarnokot 1 évvel később 1988-ban építették. Weöres Sándor volt az iskolánk Névadója ben vette fel az iskola a Weöres Sándor nevet Weöres Sándor volt az iskolánk Névadója ben vette fel az iskola a Weöres Sándor nevet 1996.szeptember.1-jétől bővül az intézmény feladatköre 1996.szeptember.1-jétől bővül az intézmény feladatköre

7 A központi iskolán kívül hozzátartoznak:az Erzsébet utcai és Csokonai utcai épületek. A központi iskolán kívül hozzátartoznak:az Erzsébet utcai és Csokonai utcai épületek. Első épületét 1910-ben építették(ma Orvosi ügyeletépülete,)második épületét 1937-benépítették (Főszolgabírói Hivatal épülete volt,)az Erzsébet és a Csokonai utcai iskolák épületei pedig 1928-ban épültek. Az 1910-es évek elején községi feladatok ellátására szervezték illetve alakították ki az Irány úti illetve az Erzsébet és Szent Imre út sarkán-a Simon féle házban-működő iskolát. Az intézmény 1920-ban polgári fiú-és leányiskolaként fogadta a tanulókat. A lányok igazgatónője Bodnár Anna, a fiúk igazgatója Hermann István volt.1945 után megtörtént a két iskola összevonása, és fiú-lány osztályokat működtetve folyt tovább a képzés. A gyömrői Nemzet Bizottság megbízásából február.5-től Patay Pál vette át az állami iskolák vezetését.

8 1987-ben készült el a régi főszolgabírói hivatal mellett Gyömrő központi parkjában az új 12 tantermes iskolaépület. Somogyi Károly és lakatos László feladata volt az Erzsébet telep és a Klotild telep körzetének összevonása és a két iskola eggyé kovácsolásának nem egyszerű feladata ben készült el a régi főszolgabírói hivatal mellett Gyömrő központi parkjában az új 12 tantermes iskolaépület. Somogyi Károly és lakatos László feladata volt az Erzsébet telep és a Klotild telep körzetének összevonása és a két iskola eggyé kovácsolásának nem egyszerű feladata. Pál Mihály szobrászművész alkotása található az aulában. Pál Mihály szobrászművész alkotása található az aulában.

9 Az egységes szerkezet, a pontosan kialakult és értelmezett feladatrendszer,a nyugodt és stabil nevelőtestület a biztosítéka a célok megvalósításának. Az egységes szerkezet, a pontosan kialakult és értelmezett feladatrendszer,a nyugodt és stabil nevelőtestület a biztosítéka a célok megvalósításának. A gyerekek minden tanévben területi,körzeti,megyei és országos versenyeken képviselik a Weöres Sándor Általános és Zeneiskolát, Gyömrő közsépget. A gyerekek minden tanévben területi,körzeti,megyei és országos versenyeken képviselik a Weöres Sándor Általános és Zeneiskolát, Gyömrő közsépget. Az utóbbi két évtized ben az iskola igazgatását Somogyi Károly ( ), dr.Patkós József ), Hankó Istvánné( ) és Volcz Zoltánné (1992-) látják el. Az utóbbi két évtized ben az iskola igazgatását Somogyi Károly ( ), dr.Patkós József ), Hankó Istvánné( ) és Volcz Zoltánné (1992-) látják el. Olyan emberi tulajdonságokat kívánunk hangsúlyozni,mely a XXI.század elején kívánatos, igényelt és elfogadható. Olyan emberi tulajdonságokat kívánunk hangsúlyozni,mely a XXI.század elején kívánatos, igényelt és elfogadható.


Letölteni ppt "Weöres Sándor Általános Iskola és Művészeti Iskola Kis Krisztina."

Hasonló előadás


Google Hirdetések