Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Weöres Sándor Általános Iskola és Művészeti Iskola Kis Krisztina.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Weöres Sándor Általános Iskola és Művészeti Iskola Kis Krisztina."— Előadás másolata:

1

2 Weöres Sándor Általános Iskola és Művészeti Iskola Kis Krisztina

3 Csokonai úti iskola Weöres Sándor Általános és Művészeti Iskola Erzsébet telepi iskola

4

5 Weöres Sándor 1913.június.22-én született Szombathelyen. 1913.június.22-én született Szombathelyen. Földbirtokos katonatiszt apa,Weöres Sándor és művelt polgárcsaládból való anya Blaskovich Mária egyetlen gyermeke. Földbirtokos katonatiszt apa,Weöres Sándor és művelt polgárcsaládból való anya Blaskovich Mária egyetlen gyermeke. Csöngén élt. A pápai evangélikus iskolában kezdte tanulmányait. Csöngén élt. A pápai evangélikus iskolában kezdte tanulmányait. 1947-ben Pestre költözött. Feleségül vette Károlyi Amyt. 1947-ben Pestre költözött. Feleségül vette Károlyi Amyt. 1951-ben könyvtárosi állásából is elbocsátották. 1951-ben könyvtárosi állásából is elbocsátották. 1959-ben kínába utazott. 1959-ben kínába utazott. Budapesten halt meg,1989.január.22-én Budapesten halt meg,1989.január.22-én előbbi áttételességét, fogalmi kifejtés logikáján belül marad.” (Bárdos László)

6 A Weöres Sándor Általános és Művészeti Iskola A központi épületet 1987-ben építették, a mellette lévő Sportcsarnokot 1 évvel később 1988-ban építették. A központi épületet 1987-ben építették, a mellette lévő Sportcsarnokot 1 évvel később 1988-ban építették. Weöres Sándor volt az iskolánk Névadója. 1995-ben vette fel az iskola a Weöres Sándor nevet Weöres Sándor volt az iskolánk Névadója. 1995-ben vette fel az iskola a Weöres Sándor nevet 1996.szeptember.1-jétől bővül az intézmény feladatköre 1996.szeptember.1-jétől bővül az intézmény feladatköre

7 A központi iskolán kívül hozzátartoznak:az Erzsébet utcai és Csokonai utcai épületek. A központi iskolán kívül hozzátartoznak:az Erzsébet utcai és Csokonai utcai épületek. Első épületét 1910-ben építették(ma Orvosi ügyeletépülete,)második épületét 1937-benépítették (Főszolgabírói Hivatal épülete volt,)az Erzsébet és a Csokonai utcai iskolák épületei pedig 1928-ban épültek. Az 1910-es évek elején községi feladatok ellátására szervezték illetve alakították ki az Irány úti illetve az Erzsébet és Szent Imre út sarkán-a Simon féle házban-működő iskolát. Az intézmény 1920-ban polgári fiú-és leányiskolaként fogadta a tanulókat. A lányok igazgatónője Bodnár Anna, a fiúk igazgatója Hermann István volt.1945 után megtörtént a két iskola összevonása, és fiú-lány osztályokat működtetve folyt tovább a képzés. A gyömrői Nemzet Bizottság megbízásából 1945. február.5-től Patay Pál vette át az állami iskolák vezetését.

8 1987-ben készült el a régi főszolgabírói hivatal mellett Gyömrő központi parkjában az új 12 tantermes iskolaépület. Somogyi Károly és lakatos László feladata volt az Erzsébet telep és a Klotild telep körzetének összevonása és a két iskola eggyé kovácsolásának nem egyszerű feladata. 1987-ben készült el a régi főszolgabírói hivatal mellett Gyömrő központi parkjában az új 12 tantermes iskolaépület. Somogyi Károly és lakatos László feladata volt az Erzsébet telep és a Klotild telep körzetének összevonása és a két iskola eggyé kovácsolásának nem egyszerű feladata. Pál Mihály szobrászművész alkotása található az aulában. Pál Mihály szobrászművész alkotása található az aulában.

9 Az egységes szerkezet, a pontosan kialakult és értelmezett feladatrendszer,a nyugodt és stabil nevelőtestület a biztosítéka a célok megvalósításának. Az egységes szerkezet, a pontosan kialakult és értelmezett feladatrendszer,a nyugodt és stabil nevelőtestület a biztosítéka a célok megvalósításának. A gyerekek minden tanévben területi,körzeti,megyei és országos versenyeken képviselik a Weöres Sándor Általános és Zeneiskolát, Gyömrő közsépget. A gyerekek minden tanévben területi,körzeti,megyei és országos versenyeken képviselik a Weöres Sándor Általános és Zeneiskolát, Gyömrő közsépget. Az utóbbi két évtized ben az iskola igazgatását Somogyi Károly (1982-89), dr.Patkós József 81989-91), Hankó Istvánné(1991-92) és Volcz Zoltánné (1992-) látják el. Az utóbbi két évtized ben az iskola igazgatását Somogyi Károly (1982-89), dr.Patkós József 81989-91), Hankó Istvánné(1991-92) és Volcz Zoltánné (1992-) látják el. Olyan emberi tulajdonságokat kívánunk hangsúlyozni,mely a XXI.század elején kívánatos, igényelt és elfogadható. Olyan emberi tulajdonságokat kívánunk hangsúlyozni,mely a XXI.század elején kívánatos, igényelt és elfogadható.


Letölteni ppt "Weöres Sándor Általános Iskola és Művészeti Iskola Kis Krisztina."

Hasonló előadás


Google Hirdetések