Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Zrínyi Ilona Általános Iskola

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Zrínyi Ilona Általános Iskola"— Előadás másolata:

1 Zrínyi Ilona Általános Iskola
Készítette: Balaton Barbi, 7.c

2 Névadónk: Zrínyi Ilona
Ozaljvár, 1643 – Nikomédia, 1703 Zrínyi Ilona a horvátországi Ozalj várában született 1643-ban. Apja Zrínyi Péter, horvát bán, anyja Frangepán Katalin . A magyar történelem egyik leghíresebb nőalakja. Családjától a Habsburg-ellenesség hagyományát örökölte, és gyermekeit is ebben a szellemben nevelte.

3 Az iskola története 1886-ban alapították Szombathelyen azt a polgári fiúiskolát, amely később a Zrínyi Ilona Általános Iskola elődjévé vált. Az első tanév viszonylag sikeres volt. Azóta az iskola sok mindent megért, fényes és derűs korszakokkal. Olyannyira, hogy idén februárban már 125 éves lesz a Zrínyi.

4 Az iskola azóta rengeteget változott, jelenleg két épülete van:
A Zrínyi utcai épület

5 A Rákóczi utcai épület.

6 Osztályok Sportosztály (A): Ezekbe az osztályokba azok a tanulóink járnak, akik az egészséges életmód igényeit követve, szeretik a mozgást, vagy elkötelezett hívei egy-egy sportágnak. Heti 5 testnevelés órán vesznek részt a gyerekek, délutánonként játékos foglalkozás keretében tanulhatják főként a csapatsportágak alapjait. 

7 Hagyományos (B): A B osztályban alapvető értéknek a gyermekek nevelése, fejlődése során az önállóságot, toleranciát, kreativitást és a boldogságot tartjuk. Megtanítják a gyerekeket egymással bánni és együttműködni a nagyobb feladatok megoldásában is. A lassabban haladókkal fejlesztő pedagógusok foglalkoznak, a tehetségesek tanórán kívül is lehetőséget kapnak a további fejlődésre.

8 Rogers (C): A C osztályban a Carl Rogers-féle személyközpontú pedagógia elveit szem előtt tartva nevelnek és oktatnak iskolaotthonos rendszerben. Alapelv az empátia, az együttműködés, a bizalom. Legfontosabb cél, hogy a ránk bízott gyerekeket minél alaposabban megismerjük, számukra sokféle lehetőséget teremtsünk arra, hogy önismeretük erősödjön, megtapasztalják, miben jók, miben kell fejlődniük.

9 Ökoiskola Elektronikus hulladékgyűjtés:
2008 áprilisában az Oktatási és Kulturális Minisztérium, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium által hirdetett sikeres pályázattal az iskola elnyerte a megtisztelő „ÖKOISKOLA” címet Elektronikus hulladékgyűjtés:

10 Biciklis tábor

11 Arany Ősz

12 Iskolánk ebben a tanévben ünnepli fennállásának 125. évfordulóját!

13 Köszönöm a figyelmet


Letölteni ppt "Zrínyi Ilona Általános Iskola"

Hasonló előadás


Google Hirdetések