Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

„Életünk napjai közül egyik sem annyira kárba veszett, mint az, amelyen nem nevettünk.” (Chamfort)

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "„Életünk napjai közül egyik sem annyira kárba veszett, mint az, amelyen nem nevettünk.” (Chamfort)"— Előadás másolata:

1

2 „Életünk napjai közül egyik sem annyira kárba veszett, mint az, amelyen nem nevettünk.” (Chamfort)

3 A Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola II. Rákóczi Ferenc II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolája Kecskemét legnagyobb általános iskolája, ahol jelenleg 31 osztályban 700 tanuló tölti napjai nagy részét igényesen kialakított környezetben.

4 Tantestületünk jól képzett, nagy tudású, magas fokú szakmai intelligenciával és nagy empátiával rendelkező, gyermekszerető pedagógusokból áll.

5 Pedagógiai programunk a tanulók egyéni képességeinek fejlesztését tűzte ki célul, kiemelten kezeljük a felzárkóztatást és a tehetséggondozást. Kiemelt területeink: anyanyelvi nevelés matematika-oktatás idegennyelv-oktatás az informatika oktatása testnevelés és sport

6 A 2009/2010-es tanévtől kezdődően kompetencia-alapú oktatást vezettünk be tíz osztályban matematika, szövegértés, és szociális kompetencia területen. Ebben a tíz osztályban - köztük négy alsós osztályban is - minden tanuló saját laptopon dolgozik.

7 Iskolánk kiemelkedő sporteredményeket ér el országos, megyei és városi szinten kézilabda, labdarúgás és atlétika sportágakban. Ezek mellett megismerkedhetnek tanulóink a karate, sakk, szivacskézilabda és a játékos sport alapjaival is.

8 Pedagógusaink minőségi munkáját fejlesztő pedagógus, gyógypedagógus és mozgásterapeuták segítik. Iskolánk nevelő-oktató munkáját a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskoláért Alapítvány II. Rákóczi Ferenc Általános Iskoláért Alapítvány, a rászoruló gyermekeket a Fogódzó Gyermeksegélyező Egyesület Fogódzó Gyermeksegélyező Egyesület támogatja.

9 Iskolai könyvtárunk ideális környezetben biztosítja az olvasás, a kulturált időtöltés lehetőségét. Fontosnak tartjuk, hogy az iskola ne csak a tanulás színtere legyen a gyermekek számára. Alsó és felső tagozaton is számtalan szakkör közül választhatnak a diákok: rajz, sakk, színjátszó, énekkar, néptánc, főzőcske, drámajáték,logikai társasjáték, olvasókör, kézműves szakkör…

10 - mert 6-14 éves korig a gyermekek képességeit és készségeit úgy fejlesztjük, hogy felkészültek legyenek a további tanulás különféle lehetőségeire és a társadalomba való beilleszkedésre - mert fontos a test, a lélek és a szellem harmonikus fejlesztése - mert pedagógusaink hisznek a nevelés és az oktatás csodájában

11 Tagintézményünk szeretettel meghívja és várja azokat a gyermekeket és szüleiket, akik a 2014 / 2015-ös tanévtől elsősök lesznek.

12 Javasoljuk a foglalkozásainkon való részvételt, mert: A gyermekek még az iskolába lépés előtt megismerkedhetnek tanítóikkal és egymással is. Felfedezhetik az iskola épületét, környezetét. A játékos foglakozások során fokozatosan hozzászokhatnak az iskolai módszerekhez. Az osztály kiválasztása előtt kiderül, hogy a gyermek érdeklődése és adottságai melyik osztály kínálatához állnak közelebb, megkönnyítve ezzel a szülők döntését. Kialakulhatnak olyan csoportkohéziós jellemzők, amelyek elősegítik a gyermek beilleszkedését a közösségbe.

13 Gyere Te is a Rákócziba! A Gyere Te is a Rákócziba! rendezvénysorozatunk programjai a következők: 2013. december 14. szombat 9.00 – 11.00 Adventi Sulikuckó Szeretettel várjuk a nagycsoportos óvodásokat a Karácsony jegyében. Lesz sok-sok játék, móka és kacagás!

14 Nyílt napok a leendő 1. osztályokban 2014. február 11. kedd és február 12. szerda Kedden a leendő 1.a és 1.b /jelenlegi 2.b és 2.a/ osztályba, szerdán a leendő 1.c és 1.d /jelenlegi 1.c és 3.d /osztályba pillanthatnak be. Program: 7.45 órától: tájékoztató a szülők részére 1- 2. óra: közismereti tárgyak – magyar, matematika 3. óra: irányultság bemutatása

15 Iskolaváró Sulikuckó 2014. január 11. és március 1. Zenével és játékos foglalkozásokkal segítünk a szülőknek az iskolakezdés nehézségeinek könnyebbé tételében.

16 1.a osztály: Természettudományos irányultságú Ez egy teljesen új lehetőség, ahol a környezetünk szépséges bemutatása, a környezetvédelem és az egészséges életmódra nevelés áthatja a nevelés- oktatást. A gyerekek rendszeresen végeznek természettudományos kísérleteket is életkori sajátosságaiknak megfelelő szinten. Ebben az osztályban 1. osztály szeptemberétől informatika és heti két idegen nyelv órán is részt vesznek a tanulók. 1. b osztály: Angol nyelvi irányultságú 1. c osztály: Német nyelvi irányultságú Ezekben az osztályokban kiemelt helyen a korai nyelvoktatás áll, heti négy órában foglalkoznak a gyerekek az angol/német nyelvvel, amelyből kettő közismereti tárgy, azaz ezeken a foglalkozásokon is angolul/németül beszél a tanulókkal a pedagógus. A németes osztály „különlegessége”, hogy a németet tanító tanár egyben az egyik tanító néni, így ebben az osztályban még több lehetőségük van a német nyelv gyakorlására a tanulóknak.. 1.d osztály: Matematika-informatika irányultságú Az informatika tantárgy a gyerekeket abban segíti, hogy a számítógép kezelés alapvető eszköztudássá váljon számukra. Ebben az osztályban is heti két idegen nyelv órán is részt vesznek a tanulók

17 Tervezett 1. osztályaink a 2014/2015-ös tanévben: 1.a osztály: Természettudományos irányultság Tanítók: Csehné Kávai Tímea Vidáné Tóth Beatrix 1.b osztály: Angol nyelvi irányultság Tanítók: Farkas Anikó Huszár Mónika 1.c osztály: Német nyelvi irányultság Tanítók: Pestiné Csábi Andrea Polgár Leona 1.d osztály: Matematika-informatika irányultság Tanítók: Soós Magdolna Szekeres Mónika

18 Elérhetőségeink: 6000 Kecskemét, Tóth László sétány 2. tel.: tel.: 06-76-322-810 06-76-504-413/125-ös mellék e-mail: e-mail: rakoczititkarsag@t-online.hurakoczititkarsag@t-online.hu honlap: honlap: www.rakoczi-kecskemet.huwww.rakoczi-kecskemet.hu Gyermekeik számára barátságos, szeretetteljes és kiegyensúlyozott légkörű iskolát kínálunk!

19 zene: Ville Valo & Natalia Avelon - Summer Wine


Letölteni ppt "„Életünk napjai közül egyik sem annyira kárba veszett, mint az, amelyen nem nevettünk.” (Chamfort)"

Hasonló előadás


Google Hirdetések