Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A Zrínyi Ilona Általános Iskola. A Zrínyi épületei: A főépület: A felsősök és alsósok számára. És a Rákóczi: Az alsósok számára.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A Zrínyi Ilona Általános Iskola. A Zrínyi épületei: A főépület: A felsősök és alsósok számára. És a Rákóczi: Az alsósok számára."— Előadás másolata:

1 A Zrínyi Ilona Általános Iskola

2 A Zrínyi épületei: A főépület: A felsősök és alsósok számára. És a Rákóczi: Az alsósok számára.

3 Névadónkról:  Zrínyi Ilona a horvátországi Ozalj várában született 1643-ban. Apja Zrínyi Péter, horvát bán, anyja Frangepán Katalin, Frangepán Kristóf nővére.  Zrínyi Ilona 1685-től három éven át védelmezte Munkács várát a császári seregekkel szemben. 1688-ban, miután Thököly nem tudott segítségére sietni, kénytelen volt a várat feladni. Zrínyi Ilona (1643-1703)

4 Szerintem: Az iskolánkat azért Zrínyi Ilonáról nevezték el, mert ő olyan anya volt amilyenhez hasonlónak egy iskolának lennie kell,hiszen azt mondják az iskola a gyerekek „második otthona” igen ebben szerintem is van valami,de ez az én véleményem. Az iskolánkat azért Zrínyi Ilonáról nevezték el, mert ő olyan anya volt amilyenhez hasonlónak egy iskolának lennie kell,hiszen azt mondják az iskola a gyerekek „második otthona” igen ebben szerintem is van valami,de ez az én véleményem.

5 Iskolánk története:  1886-ban alapították Szombathelyen azt a polgári fiúiskolát, amely hatvan éves önálló történetét követően a Zrínyi Ilona Általános Iskola jogelődjévé vált.  az illetékes minisztérium 1886. július 31-én kelt rendeletében egyet értett a polgári iskola létesítésével a városban.  Vas vármegye jelentős anyagi támogatásával a város által adományozott telken, az akkori Torna utcában – amely ma Zrínyi Ilona nevét viseli –, Brenner János helybeli építész tervei alapján kezdődött meg a reáliskola építése.

6 Eredményeink:  2008 áprilisában és 2011-ben az Oktatási és Kulturális Minisztérium, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium által hirdetett sikeres pályázatunkkal elnyertük a megtisztelő „ÖKOISKOLA” címet.  Iskolánk lett 2009/10. tanév sportiskolája

7 A magyar köztársaság diákolimpiai versenyrendszerében A ZRÍNYI ILONA ÁLTALÁNOS ISKOLA AZ ORSZÁG ISKOLÁI KÖZÜL A 2010/2011. TANÉVBEN AZ ELŐKELŐ II. HELYET ÉRDEMELETE KI A magyar köztársaság diákolimpiai versenyrendszerében A ZRÍNYI ILONA ÁLTALÁNOS ISKOLA AZ ORSZÁG ISKOLÁI KÖZÜL A 2010/2011. TANÉVBEN AZ ELŐKELŐ II. HELYET ÉRDEMELETE KI

8 Tanulmányi versenyeken az országos fordulóban: Teleki Pál Földrajzverseny I. helyezett Vígh Ádám 8.c osztályos tanuló, felkészítő tanára: Buús Péterné Bolyai Matematika Csapatverseny I I. helyezett csapat tagjai: Bella Stella, Lobler Ádám, Tóth Mátyás, Vig Ádám 8.c oszt. tanulók felkészítő tanáruk: Bartalis Istvánné, aki elnyerte a Tanári fődíjat.

9 A Herman Ottó Biológia Verseny 3. helyezett Németh Bálint 8.c oszt. tanuló, felkészítő tanára Buús Péterné A Zrínyi Ilona Matematikaverseny 4. helyezett Tóth Mátyás 8.c osztályos tanuló, felkészítő tanára Bartalis Istvánné Tanulmányi versenyeken az országos fordulóban:

10 Országos döntőben Alapműveleti Matematikaverseny 6. helyezett Tóth Mátyás 8.c oszt.tanuló, felkészítő tanára Bartalis Istvánné Kaán Károly Természet- és Környezetvédelmi Verseny 8. helyezett Kelemen Flóra 6.b oszt. tanuló, felkészítő tanára Buús Péterné

11 Suli rádió:  2011-2012-es tanévben sikerült „Újjáéleszteni,megújítani ” ezt a nagyszerű dolgot. Év eleje óta minden héten megszólal a „Mi újság a suliban” jelmondat. Egy két viccel,hírekkel, sőt még zenével is szórakoztatunk. Egy két viccel,hírekkel, sőt még zenével is szórakoztatunk.  Szerkesztők:Csukovits Fatima,Bödei Eliána,Rác Fanni

12 Tanulóinkról: Iskolánkba 674 gyerek jár. A tanítást évfolyamonként 3 osztályban végzik Az A a sport osztály, a B a hagyományos, és a C a Rogers.

13 Az intelligens iskola: Iskolánk 2011-ben nyerte el az „intelligens iskola” pályázatot amely során 11 db új Interaktív táblát és 68 db új számítógépet kapott.

14 Szaktantermeink: Iskolánkban jól felszerelt tanulói kísérletezésekre alkalmas fizika- kémia terem illetve technika és rajz termek találhatók Iskolánkban jól felszerelt tanulói kísérletezésekre alkalmas fizika- kémia terem illetve technika és rajz termek találhatók Kémia,fizika szaktanterem Rajz szaktanteremTechnika szaktanterem

15 Könyvtár: A tanulássegítő könyvek gazdag tárháza található itt A tanulássegítő könyvek gazdag tárháza található itt és 8 db számítógép, állandó internet kapcsolattal.

16 egyéb  Nagy sikert aratott az elektronikus hulladékgyűjtés

17 A tetőtéren rajzórai munkálkodásunk látszik

18 a folyosón a folyosón Az öreg iskolacsengő Egy kis töri sose árt

19 Köszönöm a figyelmet Készítette: Németh Attila 7.c


Letölteni ppt "A Zrínyi Ilona Általános Iskola. A Zrínyi épületei: A főépület: A felsősök és alsósok számára. És a Rákóczi: Az alsósok számára."

Hasonló előadás


Google Hirdetések