Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

M A N D A L Á K A mandala szó az ősi indiai szent nyelvből, a szanszkrítből származik. Jelentése: kör, ív, körszelet, korong. A mandala egy kör alakú.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "M A N D A L Á K A mandala szó az ősi indiai szent nyelvből, a szanszkrítből származik. Jelentése: kör, ív, körszelet, korong. A mandala egy kör alakú."— Előadás másolata:

1

2

3 M A N D A L Á K

4 A mandala szó az ősi indiai szent nyelvből, a szanszkrítből származik. Jelentése: kör, ív, körszelet, korong. A mandala egy kör alakú területet jelent. Valójában a mandala az ember potenciálisan megvalósítható legmagasabb tudatállapotának képi kifejezése. A tradicionális mandala koncentrikus, szimmetrikus kör alakú kép. A mandalában a kör jelké- pezi a szellemiséget, a négyzet az anyagi világot, a színek pedig érzel- meket társítanak ezekhez a formákhoz.

5 A mandala az európai kultúrába Carl Gustav Jung tevékenysége során került be, mint művészet – terápiás eszköz. Alkalmazásának sikere azóta is töretlen. A mandala nézése, rajzolása a meditációnak egy formája. Harmonizál, kiegyensúlyoz, pihenteti a szellemet, az érzelmeket lecsen- desíti, segíti a koncentrációt. A mandalát nézve, a képre koncentrálva harmonizálhatjuk magunkat, a nekünk tetsző képpel gyógyíthatjuk testünket, lelkünket, kikapcsolód- hatunk stresszes világunkból, és rég elfeledett igazságokra, emelkedett, tiszta gondolatokra és különleges összefüggésekre ébredhetünk.

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22 Készítette: J.C.R. 2008. Zene: Ravi Shankar


Letölteni ppt "M A N D A L Á K A mandala szó az ősi indiai szent nyelvből, a szanszkrítből származik. Jelentése: kör, ív, körszelet, korong. A mandala egy kör alakú."

Hasonló előadás


Google Hirdetések