Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Isten imádása életünk és a gyülekezet célja

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Isten imádása életünk és a gyülekezet célja"— Előadás másolata:

1 Isten imádása életünk és a gyülekezet célja
Istent imádhatjuk,azzal is, ha szerinte való a házasságunk, családi életünk! Temesvár 2008 jan 20 de. B.Gy.

2 Isten imádása III. Folytatjuk a januárra tervezett Isten imádata, magasztalása, dicsőítése témakört ami a gyülekezet első célja! Temesvár 2008 jan 20 de. B.Gy.

3 Ige Mt „Úgy ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat.”

4 Isten imádása életünk és a gyülekezet célja
Ennek örül Isten Ez örömet szerez nekünk Másoknak is

5 Isten imádás, a szerinte való családi élet
Üdvözlet a családomtól

6 Isten imádás, a szerinte való családi élet
Üdvözlet a lányoméktól és unokáimtól

7 Istent dicsőítő döntés!
„én és az én házam népe az URat szolgáljuk!” Józsué 24:15

8 Imádjuk őt, ha ha nem feledjük, hogy: Ő alkotott
Ő adott célt és feladatot Ő váltott meg Ha figyelembe vennénk a használati utasítását a házasságra, családi életre nézve is. Mit mondd erről a Biblia?

9 Imádjuk Őt, ha figyelembe vesszük akaratát.
Szeretne Ő az első lenni családunkban 2Móz 20:1-2 Szeretné, ha boldog családok élnének a földön. A harmonikus családot Isten hathatós, missziós eszközként akarja használni a világban.

10 Imádjuk Őt, ha figyelembe vesszük a prioritásokat a családban
Közösség az Úrral Közösség a társunkkal Gyermeknevelés Közösség és szolgálat a Krisztus testében Munka, hivatás Pihenés, szabadidő

11 Imádjuk őt, ha hívő szívvel megyünk a házasságba
Ha mérce marad számunkra az egy férfi és egy nő házasságkötése Ha házasodunk, és nem kapcsolatban vagyunk (élettársi)‏ Ha hívővel házasodunk Ha vezetését figyelembe vesszük Ha végleges ez a szövetség (Nem válunk, hanem változtatunk. Igen!)‏

12 Imádjuk őt, ha a férfi, férj, Isten szerint cselekszik
Ha hívő nővel házasodik Ha Isten vezetését figyelembe veszi Ha szereti a feleségét Ha férfi és férj szerepét betölti Ha tartja magát az ígéretéhez

13 Imádjuk férfiként és férjként Istent, ha:
Ha hívő nővel házasodik 2Kor Ne legyetek a hitetlenekkel felemás igában…

14 Imádjuk őt, ha a férfi, férj, Isten szerint cselekszik
Ha Isten vezetését figyelembe veszi 1Móz Azután ezt mondta az ÚRisten: Nem jó az embernek egyedül lenni, alkotok hozzáillő segítőtársat.

15 Imádjuk őt, ha a férfi, férj, Isten szerint cselekszik
Ha szereti a feleségét Ef Férfiak! Úgy szeressétek feleségeteket, ahogyan Krisztus is szerette az egyházat, és önmagát adta érte

16 Imádjuk őt, ha a férfi, férj, Isten szerint cselekszik
Ha férfi és férj szerepét betölti 2Sám. 2.7 Most pedig legyetek erősek, és legyetek bátor férfiak! 1Kor Vigyázzatok, álljatok meg a hitben, legyetek férfiak, legyetek erősek!

17 Imádjuk őt, ha a férfi, férj, Isten szerint cselekszik
Ha tartja magát az ígéretéhez Mal maradj hű ifjúkorodban elvett feleségedhez, mert ő a társad, feleséged, akivel szövetség köt össze. Mt Ellenben a ti beszédetekben az igen legyen igen

18 Istenimádat a férj élete, ha felesége szükségleteit betölti:
Melyek ezek? 1. Gyengédség Biztonságot, védelmet jelent neki. A gyengéd- ségen keresztül éli át a feleség, hogy férje számára a világon ő a legfonto- sabb. Ahogy a férj betöltheti: Ölelés, szép szavak, kedvesség, ajándék, stb.

19 Istenimádat a férj élete, ha felesége szükségleteit betölti:
Melyek ezek? 2. Beszélgetés Szüksége van a beszélgetésre, kibeszélésre, s mivel szeretne bekapcsolódni férje életébe, információkra van szüksége. Gondolatok megosztása Ahogy a férj betöltheti: Szokássá kell tenni a beszélgetést. Idő,megértő odafigyelés stb.

20 Istenimádat a férj élete, ha felesége szükségleteit betölti:
Melyek ezek? 3. Őszinteség nyitottság, bizalmi légkör. Belső azonosulásra, eggyé válásra vágyik lelkileg szellemileg is. Érzelmi biztonságot jelent. Ahogy a férj betöltheti: Elmondani terveket, elképzeléseket. Figyelembe venni a feleség látását, véleményét, érzéseit. Megosztani vele szívünk érzéseit, titkait.

21 Istenimádat a férj élete, ha felesége szükségleteit betölti:
Melyek ezek? 4. Anyagi biztonság Ha a férj megteremti a felségnek, családnak ez biztonságot jelent. Mégsem a feleség legfontosabb szükséglete.(Mérték)‏ Ahogy a férj betöltheti: Viseli a felelősséget de együtt tervezik, beszélik meg az anyagi vonatkozásokat is. (harmónia, megelé- gedettség)‏

22 Istenimádat a férj élete, ha felesége szükségleteit betölti:
Melyek ezek? 5. Elkötelezettség a család iránt A gyermekek érkezésével nő az igény. Nem csak az asszony dolga. Mi a feladat? Mi lesz a gyerekünkből? Elvek, gyermeknevelés, munkamegosztás. Ahogy a férj betöltheti: Elég időt fordít a gyermekek erkölcsi-értelmi fejlődésére. Időt tölt velük. Játszik. Kíséri iskolai előmenetelüket. Nem hagyja magukra őket, mondván, hogy:” értetek dolgozom.” 40 s.

23 A feleség Isten dicsőségére él, ha:
Olyan mint Mária Ha felvállalja a segítőtárs szerepet Ha fő dísze a belső szépsége Ha tiszteli és engedelmes a férjének Ha nem uralkodik a férjén

24 A feleség Isten dicsőségére él, ha:
Olyan mint Mária Lk Ekkor így szólt Mária: „Íme, az Úr szolgálóleánya: történjék velem a te beszéded szerint!”

25 A feleség Isten dicsőségére él, ha:
Ha felvállalja a segítőtárs szerepet 1Móz Azután ezt mondta az ÚRisten: Nem jó az embernek egyedül lenni, alkotok hozzáillő segítőtársat.

26 A feleség Isten dicsőségére él, ha:
Ha fő dísze a belső szépsége 1Pt Ne a külső dísz legyen a ti ékességetek, ne a hajfonogatás, arany ékszerek felrakása vagy különféle ruhák felöltése, hanem a szív elrejtett embere a szelíd és csendes lélek el nem múló díszével: ez értékes az Isten előtt.

27 A feleség Isten dicsőségére él, ha:
Ha tiszteli és engedelmes a férjének Ef Az asszonyok engedelmeskedjenek férjüknek, mint az Úrnak; mert a férfi feje a feleségnek, ahogyan Krisztus is feje az egyháznak, Ef az asszony pedig tisztelje a férjét.

28 A feleség Isten dicsőségére él, ha:
Ha nem uralkodik a férjén Ézs Ó népem! Gyermekek sanyargatnak, asszonyok uralkodnak rajtad! 1Tim az asszonynak nem engedem meg, hogy a férfin uralkodjék…

29 Imádja őt feleségként, ha férje szükségleteit betölti:
Melyek ezek? 1. Testi beteljesedés. A férj ebben nem számíthat másra. Ez Isten adta természetes vágy. Nem csak gyermeknemzésre. Ahogy a feleség betöltheti: Az okos feleség igyekszik ideális partnerré ebben is. Nem tabutéma, hanem örömforrás. Megbeszélhető.

30 Imádja őt feleségként, ha férje szükségleteit betölti:
Melyek ezek? 2. Kikapcsolódás. Együtt. Közösen. A kikapcsolódás élménye miért kötődjön másik személyhez? (alááshatja a házasságot)‏ Ahogy a feleség betöltheti: Az okos feleség igyekszik felfedezni, hogy minek örül a férje és igyekszik részt venni szabadidős tevékenységében is.

31 Imádja őt feleségként, ha férje szükségleteit betölti:
Melyek ezek? 3. Csinos külső. Bűnös lenne, ha feldobja a férjet felesége látványa? Nem. Sőt! (Öltözködés, frizura, higiénia stb.)‏ Ahogy a feleség betöltheti: A férjének igyekszik tetszeni, minden szempontból. Hadd legyen a férj büszke a feleségére. 1 Pt 3:3-4 „A szív elrejtett embere” az elsődleges. A szép külső a másodlagos.

32 Imádja őt feleségként, ha férje szükségleteit betölti:
Melyek ezek? 4. Támogató otthon. Legyen az otthon menedék a stresszből, a harmónia béke helye. Gondozott lakás, gyerekek. Otthon melege (Családi tűzhely) Emancipáció? Ahogy a feleség betöltheti: A feleség otthont teremt, hogy a férj haza kívánkozzon és ne a kocsmába, baráti körbe, vagy a titkárnőjéhez. (A gyerekek is jól érzik magukat otthon?) Otthon az otthonunk? Otthon lenni jó…

33 Imádja őt feleségként, ha férje szükségleteit betölti:
Melyek ezek? 5. Tisztelet, elismerés A férjnek nagy szüksége van arra, hogy elsősorban felesé- ge ismerje el, tisztelje és fejezze ki nagyra- becsülését. Kritika helyett megerősítésre van szüksége. Ahogy a feleség betöltheti: Szereti és elismeri a férjét akár mások előtt is. Emlékeztetheti férjét erősségeire.

34 Miben kell változatnunk, hogy házasságunk Istenimádat legyen?
Miért fontos ? Isten miatt Magunk miatt Gyermekeink miatt Küldetésünk miatt

35 Legyünk megértőek és együtt- érzők társunkkal.
Férjek! Szeressünk jobban! Legyünk megértőek és együtt- érzők társunkkal. Szánjunk több időt a társunkra! Folytassuk az udvarlást. Szeressünk agape szeretettel Vigyázzunk a prioritásokra

36 Isten után a férjed legyen az első, ne a gyermeked!
Feleségek! Isten után a férjed legyen az első, ne a gyermeked! Adj a belső de külső szépségedre is. Légy anya! Ne akarj férfias lenni! Maradj segítőtárs! Teremts otthont, ahova jó hazajönni.

37 Az Isten szerinti boldog házasságok vonzók, és dicsőítik Istent!
Isten imádat Az Isten szerinti boldog házasságok vonzók, és dicsőítik Istent! A nem házasok készüljenek ilyenre! A házasok törekedjenek ilyenre! Imádkozzunk ilyen házasságokért! ÁMEN!


Letölteni ppt "Isten imádása életünk és a gyülekezet célja"

Hasonló előadás


Google Hirdetések