Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Gyermekeinket érő hatások keresztény szemmel. Milyen irányba hathat a gyermekeinket körülvevő környezet? Kiszolgálja veleszületett önzésre hajló ter-

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Gyermekeinket érő hatások keresztény szemmel. Milyen irányba hathat a gyermekeinket körülvevő környezet? Kiszolgálja veleszületett önzésre hajló ter-"— Előadás másolata:

1 Gyermekeinket érő hatások keresztény szemmel

2 Milyen irányba hathat a gyermekeinket körülvevő környezet? Kiszolgálja veleszületett önzésre hajló ter- mészetét, növeli az uralkodási vágyát mások felett. Segíti saját önzésre hajló természetét leküzdeni, megtanítja a másikat elfogadni, tisztelni, szeretni. 1.

3 Milyen irányba hathat a gyermekeinket körülvevő környezet? A gyermek függővé válik elsősorban saját vágyainak teljesülésétől. Péld. irányíthassa szüleit, társait, barátait. A gyermek együttműködő, békességet kereső, segítőkész tulajdonságai fejlődnek. 2.

4 Milyen irányba hathat a gyermekeinket körülvevő környezet? A gyermek egyre gyakrabban ellenáll a kéréseknek, az utasításoknak. Az engedelmességet korlátként éli meg. A gyermek szívesen szerez örömöt a ké- rések teljesítésével. Az engedelmesség természetessé válik számára. 3.

5 Milyen irányba hathat a gyermekeinket körülvevő környezet? A gyermek - saját érdekeit szem előtt tartva - követelődző, indulatos, agresszív megnyilvánulásai gyakrabban fordulnak elő. A gyermek mások felé nyitott, közvetlen, velük együttműködő, szolgálatkész tulajdonságai szülei örömét is fokozzák. 4.

6 A gyermek fiatal kora ellenére az Ellenség fogságába kerül. „Aki atyjával erőszakoskodik, anyját elűzi: gyalázatos és megszégyenítő fiú az.” (Péld 19,26) A gyermek Kicsiny kora ellenére a Te- remtő munkatársa, és az örök élet vá- rományosa lehet. „…ha meg nem tértek és olyanok nem lesztek mint a kis gyermekek, sem- miképpen nem mentek be a mennyeknek országába.” (Mát 18,3) 5.

7 Ránk, szülőkre és gyermekeinkre leselkedő veszély: „Józanok legyetek, vigyázzatok; mert a ti ellenségetek, az ördög, mint ordító oroszlán szerte jár, keresvén, kit elnyeljen.” (1 Pét. 5,8) Csak az igényelt Isteni gondviselés és belé vetett biza- lom jelent védelmet. „Kinek szíve reád tá- maszkodik, megőrzöd azt teljes békében, mi- vel Te benned bízik” ( Ésa. 26,3 ) 6.

8 Beszéljünk róla! Mi milyen irányba hat? ? ? ? Természet- járás, termé- szetfilmek Indulatosság, háborgás, kiabálás Az ellenség foglya leszIsten gyermekévé válik

9 Beszéljünk róla! Mi milyen irányba hat? ? ? ? Megvásárolt engedelmesség (jó leszek, ha…) Következményekre tanítás (nyugalom, ha nem, el kell men- ned az asztaltól…) Az ellenség foglya leszIsten gyermekévé válik

10 Beszéljünk róla! Mi milyen irányba hat? ? ? ? Kényeztetés, a gyermek igénye- inek és vágyai- nak „kényszeres” kielégítése. Következetesség, tehát egy szabály mindig is érvé- nyes, időben és térben egyaránt. Az ellenség foglya leszIsten gyermekévé válik

11 Beszéljünk róla! Mi milyen irányba hat? ? ? ? Taníthatóság, rugalmasság, készség a változtatásra Sértődékenység, dacolás, „ha te így, akkor én meg úgy…” Az ellenség foglya leszIsten gyermekévé válik

12 VÉGE


Letölteni ppt "Gyermekeinket érő hatások keresztény szemmel. Milyen irányba hathat a gyermekeinket körülvevő környezet? Kiszolgálja veleszületett önzésre hajló ter-"

Hasonló előadás


Google Hirdetések