Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Szervusztok ! Az én nevem János, De mindenki Don Boscónak hív! 1815. augusztus 16-án születtem nem messze Torinótól. Szüleim, Ferenc és Margit, földművesek.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Szervusztok ! Az én nevem János, De mindenki Don Boscónak hív! 1815. augusztus 16-án születtem nem messze Torinótól. Szüleim, Ferenc és Margit, földművesek."— Előadás másolata:

1

2 Szervusztok ! Az én nevem János, De mindenki Don Boscónak hív! 1815. augusztus 16-án születtem nem messze Torinótól. Szüleim, Ferenc és Margit, földművesek voltak, két bátyám neve Antal és József.

3 Hálószoba Konyha Udvar Elhatároztam, hogy elmondok nektek ezt-azt magamról, hogy jobban megismerjetek. Meghívlak benneteket, nézzetek szét az otthonomban! Ezek a helyek különösen fontosak számomra.

4 Csak két éves voltam, amikor az édesapám meghalt. Édesanyámnak kellett gondoskodnia rólunk és emellett át kellett vennie édesapánk munkáját is a földeken. Erős asszony volt… A földműves munka nehéz és nem hagyhattuk, hogy mindent maga végezzen el. Bátyáim és én segítettünk neki...

5

6 A konyha volt a ház szíve… Ez a hely volt az, ahol megtanultam, mit jelent a könyörületesség… a türelem… a nagylelkűség az idegenekkel szemben, akik bekopogtak az ajtón élelmet kérve... És még többet ennél... Jézus gyakorlatilag a családunk egyik tagja volt. Anyám, Margit mama, fejből tudott több részt a Bibliából… Nem járhattunk hittanórákra, így ő maga tanított bennünket.

7 Ez az a hely, ahol megalapozódott egyszerű, de mély kapcsolatom Istennel. Családomban tanultam meg tisztelni Istent és bízni benne......Mindenható, igen, valóban az, de ugyanakkor egy ‘hétköznapi’ Isten, családias, aki a mindennapi élet része.

8 Ahogy nőttem, megértettem, hogy tovább kell adnom azt az anyai és apai szeretetet, amit korai gyermekkoromban kaptam, azoknak, akiknek nincs sem otthonuk sem családjuk. Az iskolában töltött éveim szinte röpültek, és végre elérkezett az idő, hogy megvalósítsam az álmomat: az ÁLMOT, hogy PAP LEGYEK

9 Azt akartam, hogy legyen egy hely, ahol minden fiú „otthon” érezheti magát. A játékon, imán és a Szentíráson keresztül megpróbáltam átadni mindazt, amit mint gyermek anyámtól kaptam. Szeretni, dolgozni, Isten barátjának lenni, mindenki barátjának lenni, álmok…

10 Sokan elhatározták, hogy velem maradnak és ‘otthont’ kínálnak fel a fiataloknak. Ők is Jézust választották példaképül ugyanúgy, ahogy azt én tettem... Mások viszont azt választották, hogy elmennek és magukkal viszik az Istennel való kapcsolat boldogságát, a Jézussal való találkozás örömét és szépségét… Gyertek velem a Szentség felé vezető úton!!! Ha már megtaláltátok álmotokat, ti is segíthettek más fiataloknak, hogy ők is megtalálják álmukat éppen úgy, ahogy nektek ez sikerült.

11 Te is lehetsz szent. Egyáltalán nem nehéz!

12

13 X Nem EZ!

14 Savio Domonkos és Laura Vicuña hallgattak rá és meg is tették! Don Bosco sokszor mondta a gyerekeknek, hogy könnyű szentté válni.

15 Sean Devereux Salvo D’Acquisto Teresa Bracco Fernando Calò

16 Ninni di Leo Xavier Ribas Michele Magone Francesco Besucco Alberto Marvelli Petras Pércumas

17 Pier Giorgio Frassati Roderick Flores Giacomo Maffei Bartolomé Blanco Zeffirino Namuncurà Domenico Zamberletti

18 Öt lengyel oratorista: Edward Klinik Franciszek Kesy Jarogniew Wojciechowski Czeslaw Jozwiak Edward Kazmierski

19 Don Bosco azt mondta, hogy még a legrakoncátlanabb gyermekben is megvan a jóság magva, a szentség lehetősége. DE

20


Letölteni ppt "Szervusztok ! Az én nevem János, De mindenki Don Boscónak hív! 1815. augusztus 16-án születtem nem messze Torinótól. Szüleim, Ferenc és Margit, földművesek."

Hasonló előadás


Google Hirdetések