Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Zeng, lelkem, ez új reggelt, A nap, ím, ismét fölkelt. Ó, nap, mily gyönyörű vagy, Az Úr jósága mily nagy! Az Úr hatalma intett, Újra világosság lett.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Zeng, lelkem, ez új reggelt, A nap, ím, ismét fölkelt. Ó, nap, mily gyönyörű vagy, Az Úr jósága mily nagy! Az Úr hatalma intett, Újra világosság lett."— Előadás másolata:

1

2 Zeng, lelkem, ez új reggelt, A nap, ím, ismét fölkelt. Ó, nap, mily gyönyörű vagy, Az Úr jósága mily nagy! Az Úr hatalma intett, Újra világosság lett. Menny, föld, magasztald,imádd A világosság Urát!

3 Imádkozz minden reggel, imádkozz délben is ! Imádkozz minden este, imádkozz szüntelen !

4 Kis telefonom van nekem, két öszetett kezem. Mit lenn a földön mondok el, megváltóm hallja fenn. Ha hívom őt barátomat, ő mindig válaszol,felhangzik már HALLO!HALLO!S a szivem hallja jól. Csingi-lingi,csingi-ling, szólj kis telefon, összekulcsolom kezem, s felhívom Jézusom.

5 A Filiszteusok egy csapata Izraelbe ment, hogy Saul királlyal megmérkőzzön. Volt egy hatalmas harcosuk, akit Góliátnak hívtak, aki kihívta Saul király legerősebb harcosát, hogy vívjanak meg.

6 Saul király katonáinak azonban inukba szállt a bátorságuk, senki sem mert kiállni ellene.

7 Egy fiatal fiú, Dávid éppen Saul király udvarába tartott, hogy a testvéreinek élelmet vigyen, akik Saul király hadseregébe szolgáltak. Ahogy közeledett azt hallotta, hogy Góliát gúnyolja és csúfolja Istent és Istennek a népét.

8 Dávid így szólt Saul királyhoz : Senki sem csúfolhatja büntetlenül istennek a nevét és Istennek a népét. Megyek és kiállok ellene !

9 Saul király ráadta Dávidra a páncélját,de az túl nagy és nehéz volt neki. Dávid ezért levetette azt és a patakhoz sétált majd felvett 5 sima követ a patakból.

10 Amikor Góliát meglátta kinevette, de Dávid nem törődött vele. Dávid nem bírta hallgatni, hogy Góliát Isten nevét és így magát Istent csúfolja, így tudta, hogy Isten majd megvédi őt a a harcban.

11 Dávid az egyik követ a parittyájába tette… Majd Góliát felé futott és elhajította a követ.

12 A kő Góliátot eltalálta és ő holtan esett a földre. Amikor a Filiszteusok meglátták, hogy a hősük a földön hever, elfutottak és tudták: soha többé nem csúfolhatják Izrael istenének a nevét, mert Ő hatalmas, aki egy kisfiút is meg tudott segíteni abban, hogy az ő hatalmas harcosukat legyőzze.

13 LEGYEN VIDÁM NAPOD !


Letölteni ppt "Zeng, lelkem, ez új reggelt, A nap, ím, ismét fölkelt. Ó, nap, mily gyönyörű vagy, Az Úr jósága mily nagy! Az Úr hatalma intett, Újra világosság lett."

Hasonló előadás


Google Hirdetések