Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

3. FORDULÓ C. KÉZMŰVES FELADAT Megoldások OZIRISZ FÖLDJÉN VETÉLKEDŐ 2012-2013.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "3. FORDULÓ C. KÉZMŰVES FELADAT Megoldások OZIRISZ FÖLDJÉN VETÉLKEDŐ 2012-2013."— Előadás másolata:

1 3. FORDULÓ C. KÉZMŰVES FELADAT Megoldások OZIRISZ FÖLDJÉN VETÉLKEDŐ 2012-2013

2 FELADAT A kerámia műhelyben azt a feladatot kapták a kézművesek, hogy magas domborművet készítsenek, melyen egy istenalak emelkedik ki a háttérből. A mester elképzelése szerint a kapott domborműveket majd negatív présminták készítésére fogja használni, és a templom falát az ezekkel a mintákkal létrehozott csempékkel díszíti. Készítsetek ti is egy mintadarabot, majd küldjétek el a fényképét! Kérjük, hogy menet közben készítsetek fényképet munkátokról, és a kész mű képével együtt ezeket is küldjétek el!

3 A domborművet kétféle technikával is elkészíthetitek. Az egyik módszer a felrakásos technika. Először kialakítotok egy sima agyaglemezt, majd megtervezitek a figurát, és külön-külön elkészítitek az egyes részeit. Ahogy megvan egy részlet, benedvesítve a hátlapnak szánt agyaglemezt és a már kész rész alját, összeragasztjátok őket. A finom részleteket csak akkor dolgozzátok ki, amikor a teljes alak kiemelkedik a lapból, nehogy megnyomódjanak az illesztések közben. A túl száradó agyagot szivaccsal érdemes újra kicsit benedvesíteni. A másik módszer a háttér bemélyítésével operál. Itt már kicsit száradó félben levő agyaggal érdemes dolgozni, azt könnyebb faragni. Szintén célszerű először a teljes alakot megtervezni, majd a körvonalait megrajzolva, fokozatosan haladni egyre mélyebbre. A háttér kiegyenesítése, a kés nyomainak az eltűntetése az ujjal vagy kis darab szivaccsal, kendővel oldható meg a legegyszerűbben.

4 ABÜDOSZ NÉPE

5 ASZÚSZEMEK

6 EGYIPTOM GYERMEKEI

7 HÓRUSZ SZEME

8 HUPIKÉK MÚMIÁK

9 ÍZISZ

10 NAPISTENNŐK

11 NEFERTITI GYERMEKEI

12 PTAH SZOLGÁI

13 RÉ GYERMEKEI

14 RÉ RAGYOGÁSA

15 RÉ SZÍVÉNEK ÖRÖME

16 SZERÁPISZ

17 THOT GYERMEKEI

18 THOT NÉPE

19 THOT TANÍTVÁNYAI

20 UASZET GYERMEKEI

21 ÚJPESTI OZIRISZEK

22 KÖSZÖNJÜK AZ ISTENEK DOMBORMŰVEIT, ÉS A GONDOS MUNKÁTOKAT!


Letölteni ppt "3. FORDULÓ C. KÉZMŰVES FELADAT Megoldások OZIRISZ FÖLDJÉN VETÉLKEDŐ 2012-2013."

Hasonló előadás


Google Hirdetések