Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az azsúrzománc készítés folyamata Kattints! Első lépés: megtervezem a motívumot,

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az azsúrzománc készítés folyamata Kattints! Első lépés: megtervezem a motívumot,"— Előadás másolata:

1

2 Az azsúrzománc készítés folyamata Kattints!

3 Első lépés: megtervezem a motívumot,

4 majd kihúzom vastag vonallal.

5 A vastag vonal mindkét oldalát körberajzolom és indigóval átteszem 1,2 vagy 1,5 mm-es rézlemezre.

6 A rajzot fémtűvel bekarcolom és a kieső motívumok helyét kifúrom.

7 Majd lombfűrésszel kivágom.

8 Íme a kifűrészelt „csipketerítő”. Ha szükséges, reszelővel finomítok rajta.

9 Vékony 0,1 mm-es rézfóliát simítok az aljára.

10 A fólia szélét felhajtom.

11 Nagyon szorosan kell rásimítani, hogy ne folyjon ki a zománc.

12 Kitöltöm a megfelelő színű zománcokkal.

13 S miután megszáradt, mehet a kemencébe 2-3 percre.

14 Ne égessük túl, mert kifolyik a zománc, viszont ha nem égetjük eleget, akkor nem lesz átlátszó.

15 Ilyen lesz az első égetés után.

16 Finoman kisimítom a fóliát. Tehetem ecet-sóba pácolni, de én jobban szeretem csiszolni.

17 Csiszolással tisztítom meg a második égetés előtt.

18 Visszahajtogatom a fóliát, ahova kell, teszek még zománcot és még egyszer kemencébe kerül 2-3 percre.

19 Égetés után nagyon finoman letekerem a fóliát, mintha szardíniás dobozt nyitnék ki.

20 És íme a félkész mű.

21 A következő művelethez 2000-es polírpapír, víz és sok-sok-sok türelem kell. Addig kell csiszolni, amíg a felülete teljesen karcmentes lesz.

22 Majd polírpasztával fényesre polírozzuk.

23 És ilyen, amikor hazajön az aranyozótól.

24 A kész azsúr szerves része lehet egy képnek.

25 Hálás köszönet Hoppán Györgynek, akitől az azsúrkészítés gyakorlatát tanultam. Stekly Zsuzsa A pps-t készítette: Kovács Patrícia 2011 zene: Shadows


Letölteni ppt "Az azsúrzománc készítés folyamata Kattints! Első lépés: megtervezem a motívumot,"

Hasonló előadás


Google Hirdetések