Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Fás szárú energetikai ültetvények telepítésének engedélyeztetése.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Fás szárú energetikai ültetvények telepítésének engedélyeztetése."— Előadás másolata:

1 Fás szárú energetikai ültetvények telepítésének engedélyeztetése

2 A fás szárú energetikai ültetvény telepítése:  A telepítés csak engedély birtokában végezhető.( ha a telepítendő terület az 1500 m2-t meghaladja)  A kérelmet az ingatlan fekvése szerint illetékes MGSZH-hoz kell benyújtani.  Valamennyi hrsz tekintetében önálló kérelmet kell benyújtani.  Védett természeti és Natura 2000 területen a természetvédelmi hatóság szakhatóságként jár el.

3 A kérelemhez mellékelni kell:  Telepítési tervet, mely tartalmazza:  Az alkalmazott faj és fajta meghatározását.  A felhasznált szaporítóanyag származására vonatkozó nyilatkozatot.  Az alkalmazni kívánt technológia rövid leírását.  Sarjaztatásos technológiára vonatkozó igazolást.  Tulajdoni lapot.

4 A kérelemhez mellékelni kell:  1:4000 méretarányú térképet, amennyiben a telepítés nem az egész ingatlant érinti.  A tulajdonos hozzájáruló nyilatkozatát, amennyiben nem saját tulajdonú területen történik a telepítés.  Tulajdonostársak hozzájáruló nyilatkozatát, amennyiben osztatlan területen történik a telepítés.

5 A telepítő kötelezettségei:  A telepítő a telepítésről,használatról és megszüntetésről munkanaplót köteles vezetni.  A telepítő köteles a telepítés befejezését jelenteni a beruházás befejezését követő 15 napon belül.

6 Ellenőrzés:  Az MGSZH a bejelentést követő 30 napon belül a helyszínen ellenőrzést tart.  Az MGSZH hatósági bizonyítványt állít ki a telepítőnek, amennyiben az ültetvény megfelel a telepítési engedélyben foglaltaknak.

7 Az engedélyeztetés eljárási költsége:  Az engedélyezési eljárás során 11 000 Ft.  A telepítés ellenőrzéséhez kapcsolódó szolgáltatási díj 9 000 Ft.

8 Jogszabályi háttér:  71/2007. (IV.14) Kormány rendelet a fás szárú energetikai ültetvényekről.  45/2007 (VI.11.)FVM rendelet telepítés részletes szabályairól és szolgáltatási díjáról.


Letölteni ppt "Fás szárú energetikai ültetvények telepítésének engedélyeztetése."

Hasonló előadás


Google Hirdetések