Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Jó gyakorlat bemutató.  Az interaktív tábla használata manapság egyre több iskolában elérhető az európai uniós pályázatok révén.  A mai kor követelményeinek.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Jó gyakorlat bemutató.  Az interaktív tábla használata manapság egyre több iskolában elérhető az európai uniós pályázatok révén.  A mai kor követelményeinek."— Előadás másolata:

1 Jó gyakorlat bemutató

2  Az interaktív tábla használata manapság egyre több iskolában elérhető az európai uniós pályázatok révén.  A mai kor követelményeinek megfelelő oktatást tesz lehetővé, és a gyors és óriási mennyiségű információcseréhez szokott gyerekek könnyen befogadják és kedvelik is.

3  Az eredményes tanulás feltétele, hogy az információ átkerüljön a hosszú távú, tartós memóriába.  A tanulás során tartós tudást szerzünk meg, az új információt hosszú távú memóriánk raktározza el.  Állandó gyakorlással fejleszthető az érzékelés, észlelés (ez megkönnyíti a világ megismerését, és az abban való eligazodást.)  Az interaktív tábla használatával a vizuális észlelés, érzékelés fokozottabban van jelen.

4  Jártasságok, képességek, készségek formálása  Ismeretszerzés és feldolgozási képesség  Összehasonlítás és összefüggések keresésének képessége  Időbeli és térbeli tájékozódási képesség  Érzékelés, észlelés fejlesztése  Memória, figyelem tartósságának fejlesztése

5 Feladat: 5 másodpercig nézhetik a gyerekek a táblán megjelenő fogalmakat, ezután emlékezetből le kell írniuk a füzetükbe.

6  A táblánál közösen ellenőrzik a feladatok megoldását, felfedik az eltakart fogalmakat.

7  A fogalmakhoz tartozó képeket megjelenítették, egyúttal rögzítették vizuálisan.

8  Időrendi sorrendbe állították a tanultak szerint. (ismétlés, gyakorlás)

9  Ujjával húzza a nevet a tanuló a megfelelő sorszámhoz.

10  Miért szerepel egy sorszámnál két név? (logikus gondolkodás, emlékezet)

11  Az időszalagon kellett elhelyezni a történelmi személyiségek neveit. (emlékezet, térbeli és időbeli tájékozódás összekapcsolása)

12  A nevet ujjal odahúzták a tanulók az évszámhoz.

13  A megoldást vizuálisan rögzíthetik a gyerekek.

14  Tájékozódás időben és térben.

15  Az időszalag megfelelő pontjára kellett helyezni az eseményt.

16  A település nevétől vonalat kellett húzni a vaktérképen a megfelelő ponthoz.

17  Topográfiai ismeretek elmélyítése.  A keresett települések helyének ellenőrzése.

18  Települések és hozzájuk kapcsolódó művészeti emlékek felidézése.  Új ismeret szerzése, összekapcsolá sa, memória fejlesztése.

19  A tatárjárás előtti és utáni helyzet tanulmányozása, fogalmak csoportosítása.  Képességszerzés, az összehasonlítás és az összefüggések keresésére.

20  A megoldást képileg is rendezték a tanulók, a közösen megbeszéltek szerint.

21  Vizuális bevésés.

22  Többszörös absztrakció.  Először meg kell állapítani kiről van szó.  Utána a személyeket kronológiai sorba rendezni.

23  Kulcsszavak kiemelése, ami alapján eldönthető ki élt előbb?  Figyelemtartósság fejlesztése, logikus gondolkodásra késztetés.

24  Halmazok rendezése a megadott zöld és piros szempontok szerint.

25  Fejleszti az összefüggések felismerésének képességét.  Vizuális bevésés.  Ismeretek rendszerezése.

26  A kivetített családfa alapján a kor áttekintése, összefoglalása, és kitekintés az új anyagrész felé, motiváció.

27 Hefop 3.1.3. program keretében tartott bemutató A feladatokat összeállította, tanított: Kisné Szonn Ibolya Készítette: dr. Geleszné Czimmer Brigitta 2008. május 27.

28 Reméljük, hasznos információkat szerzett kis összeállításunkból. Ha kérdése, észrevétele van, keressen minket bátran: Iszkaszentgyörgyi Általános Iskola Iszkaszentgyörgy, Kastély 8. Viszontlátásra!


Letölteni ppt "Jó gyakorlat bemutató.  Az interaktív tábla használata manapság egyre több iskolában elérhető az európai uniós pályázatok révén.  A mai kor követelményeinek."

Hasonló előadás


Google Hirdetések