Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Excel használata fizikai modellkísérletekhez Multimédiás alkalmazások a természettudományos oktatásban Szerző: Csanaky Attila.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Excel használata fizikai modellkísérletekhez Multimédiás alkalmazások a természettudományos oktatásban Szerző: Csanaky Attila."— Előadás másolata:

1 Excel használata fizikai modellkísérletekhez Multimédiás alkalmazások a természettudományos oktatásban Szerző: Csanaky Attila

2 Az ötletadó

3 Megvalósított kísérletek Játék a darazsakkal Rendszertelen energiaátadások

4 Játék a darazsakkal

5 A megvalósításhoz használt Excel függvények =VÉL() =HA(feltétel; érték ha igaz; érték ha hamis) =ÉS(logikai1; logikai2; …) =DARAB(cellatartomány) =DARABTELI(cellatartomány; kritérium)

6 Táblázat

7 Statisztika

8 A megvalósítás megtekintése Excel indítás

9 Vissza a főmenübe Tovább a következő kísérletre A bemutató vége

10 Rendszertelen energiaátadások

11 A megvalósításhoz használt Excel függvények =VÉL() =HA(feltétel; érték ha igaz; érték ha hamis) =ÉS(logikai1; logikai2; …) =DARAB(cellatartomány) =INDEX(cellatartomány;sor;oszlop) =HOL.VAN(keresett érték;tartomány;egyezés)

12 Táblázat

13 1. Statisztika

14 A megvalósítás megtekintése Excel indítás

15 Módosítsunk a kísérleti modellen! Az iménti esetben véletlenszerűen került meghatározásra, melyik részecske adjon melyiknek energiát. A következőben mindig a kisebb energiával rendelkező kap energiát a nagyobbtól.

16 2. Statisztika

17 A megvalósítás megtekintése Excel indítás

18 Átadás utolsó Vissza a főmenübe A bemutató vége


Letölteni ppt "Excel használata fizikai modellkísérletekhez Multimédiás alkalmazások a természettudományos oktatásban Szerző: Csanaky Attila."

Hasonló előadás


Google Hirdetések