Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 7 / 10. Csada Péter +36 209 354 355 Csada Bt. cspc.hu.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 7 / 10. Csada Péter +36 209 354 355 Csada Bt. cspc.hu."— Előadás másolata:

1 Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 7 / 10. Csada Péter csadap@cspc.hu +36 209 354 355 Csada Bt. cspc.hu +36 1 359 2038 2008

2 Gmail-ezzünk! Lépjünk be a gmail-es fiókunkba (gmail.com / ideigXXX@gmail.com / asas1212) és nézzünk körül. Címtár (1. levél) Előnye: egyszer kell megadnunk (pontosan!) a partnerek adatait, később elég egy listából választani vagy ha megkezdjük a címzett nevének / címének begépelését, a program automatikusan felajánlja a megfelelő tételeket. Kevesebb gépelés = időmegtakarítás és kevesebb hiba. Rögzíthető partnereink neve, email címe (esetleg fotója és több egyéb adata). Kezelése még: „Készítsen új névjegyet”, „Törlés”, „Csoport”

3 Gmail-ezzünk! Új levél írása: címzett, tárgy! Kapott levelek olvasása (2. levél): újak (még olvasatlanok), régebbiek (már olvasottak). Lépkedés a levelek között. Elküldött levelek. Csillagozás: fontos levelek megjelölése. Keresés a levelek között. Levél törlése. Irány a kuka! Onnan vissza is hozhatjuk…

4 Gmail-ezzünk! Mellékletek kezelése: hozzáfűzés, mentés (3. levél) A kapott mellékletet 1.meg lehet nézni (dokumentum: el lehet olvasni; hang: meg lehet hallgatni, stb.), de ekkor még ott marad a gmail-es postafiókunkban! 2.le lehet tölteni. A „letöltés” szó jelentése itt: az interneten található állományt (a konkrét esetben a levél mellékletét) lemásoljuk a saját gépünk egy meghatározott könyvtárába. Ha töröljük a levelet a postafiókunkból, akkor ott hely szabadul fel, a melléklet viszont a gépünkön megmarad! („Le”töltés: internetről a saját gépre. „Fel”töltés: fordítva.)


Letölteni ppt "Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 7 / 10. Csada Péter +36 209 354 355 Csada Bt. cspc.hu."

Hasonló előadás


Google Hirdetések