Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Lucerna (Medicago sativa). A hagyományok szerint Először az arabok fedezték fel a lucernát úgy kétezer évvel ezelőtt, s minden élelem atyjának nevezték.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Lucerna (Medicago sativa). A hagyományok szerint Először az arabok fedezték fel a lucernát úgy kétezer évvel ezelőtt, s minden élelem atyjának nevezték."— Előadás másolata:

1 Lucerna (Medicago sativa)

2 A hagyományok szerint Először az arabok fedezték fel a lucernát úgy kétezer évvel ezelőtt, s minden élelem atyjának nevezték. Az újabb felfedezés az új korra tehető.

3 Miért foglalkozunk a lucernával? Az egyik leghatásosabb és legtáplálóbb növényünk, amit nem szabad kihagyni! Fiatal hajtásokat, leveleket használjuk.

4 Tápértéke: Egyetlen más zöldségféle vagy gyümölcs sem tartalmaz annyi vitamint és ásványi sót, mint a lucerna

5 Tartalmaz A, C vitamin, K és P vitamint. Nyomelemekben is igen gazdag. Megtalálható benne nikkel, foszfor, kálium, kalcium, magnézium, kén, nátrium.

6 Enzimek Nyolc emésztéshez szükséges enzimet tartalmaz a lucerna zöld levele.

7 A sav-lúg egyensúlyáról valójában az egészség alapját jelenti. A növényben a rengeteg ásvány, főleg fémek a vér lúgosodását segítik elő. Hatása a gyógyításban

8 Mire jó? Vérnyomás kiegyenlítő Anémia Csont és fogak Köszvény Étvágygerjesztő Hajnövesztő Bármely nyitott sebre és üszkösödésre Tüdő asztma, allergia Koronaér megbetegedésnél

9 250 db. Cikkszám:446, Katalógusár: 1990 Ft. Bp.:6 100 db. Cikkszám:445, Katalógusár: 950 Ft. Bp.:3 10 db. Cikkszám:444, Katalógusár: 100 Ft. Bp.:0


Letölteni ppt "Lucerna (Medicago sativa). A hagyományok szerint Először az arabok fedezték fel a lucernát úgy kétezer évvel ezelőtt, s minden élelem atyjának nevezték."

Hasonló előadás


Google Hirdetések