Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Support.ebsco.com Az EBSCOhost találati lista Oktatóprogram.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Support.ebsco.com Az EBSCOhost találati lista Oktatóprogram."— Előadás másolata:

1 support.ebsco.com Az EBSCOhost találati lista Oktatóprogram

2 Üdvözöljük az EBSCOhost Találati lista oktatóprogramjában. Az oktatóprogramban áttekintjük az EBSCOhost találati lista szolgáltatásait, beleértve a találatok szűkítőkkel való finomítását.

3 Szűkítse a találatokat a Teljes szöveg vagy Tudományos (lektorált) folyóiratok szűkítőkkel, vagy használja a dátum csúszkát a találatok dátumtartományának módosításához. A találati lista frissítéséhez kattintson a Frissítés gombra. Az elérhető szűkítők teljes listájának megjelenítéséhez kattintson a Több megjelenítése hivatkozásra.

4 A használt adatbázistól függően láthatja, milyen szűkítési lehetőségek közül választhat. A szűkítők kiválasztása után kattintson a Keresés gombra.

5 Kereséskor a találati lista alapértelmezés szerint az összes találatot megjeleníti. Adott forrástípusú találatok megjelenítéséhez válassza ki a kívánt forrástípusok melletti négyzeteket, és kattintson az Update (Frissítés) gombra. Az elérhető forrástípusok közé tartozhatnak az akadémiai folyóiratok, magazinok vagy könyvek/monográfiák. Vegye figyelembe, hogy forrástípusok (vagy tárgykörök) kiválasztásakor a képernyő többi része kiszürkül, amíg be nem fejezi a kiválasztást, és az Update (Frissítés) gombra nem kattint.

6 A fürtök segítségével tovább szűkítheti találatait a bal oldalon lévő kifejezések melletti jelölőnégyzetekre kattintva, majd az Update (Frissítés) gombot megnyomva. A keréshez kijelölt adatbázisoktól függően a találatok fürtözhetők tárgykör, tezaurusz fogalmak, szerzők, vállalatnevek vagy kiadványok szerint. Vegye figyelembe, hogy egyszerre csak egy fürthöz választhat kifejezéseket és frissítheti a listát.

7 A találatok szűkítők, forrástípusok és tárgykörök használatával való finomításakor minden elem felvételre kerül a bal oldali oszlop tetején található Találatdobozba. A Találatdoboz valamely, hivatkozássá alakított tárgyfogalmára kattintva a rendszer csak az adott kifejezésre hajt végre keresést. Az ikonra kattintva a rendszer eltávolítja a kifejezést a Találatdoboz elemei közül, és frissíti a találatokat.

8 A cikk előnézetéhez helyezze az egeret a cikk melletti nagyító ikonra. A művelet megjeleníti a cikk kivonatának egy részét, valamint a teljes szövegre mutató ikonokat, ha elérhetők.

9 Kattintson a Hozzáadás mappához hivatkozásra a cikkek hozzáadásához a keresési folyamat mappájához. A keresési folyamat mappa rendelkezésre áll az elemek mentéséhez egy kutatási folyamat során. A képernyő tetején található Bejelentkezés hivatkozásra kattintva személyes Saját EBSCOhost-mappájába is bejelentkezhet a találatok végleges tárolásához.

10 Ha a találati listán lévő cikkekhez képek kapcsolódnak, akkor azok előnézetét megtekintheti az egeret egyszerűen a bélyegkép fölött tartva.

11 A jelenlegi keresési folyamat keresési előzményei a Keresés mező alatti Keresési előzmények hivatkozásra kattintva érhetők el. További információkért lásd a Keresési előzmények szolgáltatás használata oktatóprogramot az EBSCO támogatási oldalán.

12 A fent található legördülő lista segítségével rendezheti a találati listát Dátum, Forrás, Szerző vagy Relevancia szerint. Ha a találatokat relevancia szerint rendezi, akkor minden cikkhez megjelenik egy relevanciajelző sáv a Hozzáadás mappához link mellett.

13 A Page Options (Oldal beállításai) legördülő menü lehetővé teszi a Találatformátum beállítását, a Képek gyors megtekintése be- vagy kikapcsolását, az oldalankénti találatok számának beállítását, valamint az előnyben részesített Oldalelrendezés kiválasztását.

14 Ha a személyes mappájában szeretne egy linket beállítani a kereséshez, kattintson a Témafigyelés / Mentés / Megosztás elemre. A megjelenő menüben válassza a Keresés hozzáadása mappához opciót. Ebből a menüből az összes megjelenített találatot is hozzáadhatja a mappához, létrehozhat e-mail értesítést, kimásolhatja a keresésre mutató Állandó link elemet, vagy a Bookmark (Könyvjelző) elemre kattintva felveheti a cikket böngészője könyvjelzői közé, illetve megoszthatja Facebook, Twitter, Del.icio.us vagy hasonló szolgáltatások segítségével.

15 A találati lista oldalain lévő oszlopok a keresési folyamat során összecsukhatók és kinyithatók. Oszlop kinyitásához vagy összecsukásához kattintson az oszlop tetején található nyílra.

16 A teljes online Súgórendszer megtekintéséhez kattintson bármikor a Súgó hivatkozásra.

17 Bővebb információért keresse fel az EBSCO támogatási oldalát az alábbi címen: http://support.ebsco.com


Letölteni ppt "Support.ebsco.com Az EBSCOhost találati lista Oktatóprogram."

Hasonló előadás


Google Hirdetések