Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Olcsóbb és több demokrácia II. A Fidesz- Magyar Polgári Szövetség javaslatai a választások állami költségeinek csökkentésére.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Olcsóbb és több demokrácia II. A Fidesz- Magyar Polgári Szövetség javaslatai a választások állami költségeinek csökkentésére."— Előadás másolata:

1 Olcsóbb és több demokrácia II. A Fidesz- Magyar Polgári Szövetség javaslatai a választások állami költségeinek csökkentésére

2 Mennyibe kerül ma egy választás? Olcsóbb és több demokrácia!

3 Mennyibe kerül egy választás máshol? Olcsóbb és több demokrácia! Németország (hasonló választási rendszer): 60 millió €, kb. 15 milliárd forint (80 millió lakos) Portugália: 10,5 millió €, kb. 2,5 milliárd forint (10 millió lakos) Egy Magyarországhoz hasonló nagyságú és választási rendszerű országban olcsóbb a választás, mint nálunk

4 Maradjon a pénz az embereknél! A Fidesz módosító javaslatokat nyújt be a választások állami költségeinek csökkentésére. Időpont: 2007. szeptember Olcsóbb és több demokrácia!

5 Választási logisztika Nyomda Informatika A legnagyobb választási költségek: Olcsóbb és több demokrácia! Forrás: www.asz.hu

6 Országgyűlési eseti bizottság készítse elő és ellenőrizze a beszerzéseket! Vonjuk be a nyomdai, informatikai- és választási logisztikai közbeszerzések előkészítésébe a szakértőket! Olcsóbb és több demokrácia!

7 Optimalizáljuk az informatikai kiadásokat! Olcsóbb és több demokrácia! Rendszerek beszerzése, tanácsadási díjak, az országgyűlési és az önkormányzati választások közelsége, stb. Forrás: www.asz.hu

8 Mondjunk búcsút a borítéknak! Olcsóbb és több demokrácia! Költséghatékony, egyszerűbbé teszi a szavazást és a számlálást. A titkosságot nem sérti. Környezetbarát.

9 Szavazólapokból csak annyit készüljön, amennyi szükséges! Olcsóbb és több demokrácia! Jelenleg a törvény lehetőséget ad akár a dupla mennyiség legyártására is.

10 Demokratikus tájékoztatást! Olcsóbb és több demokrácia! A választási hirdetmények közzététele legyen ingyenes!

11 A köz szolgálata Olcsóbb és több demokrácia! Az OVB tagjainak ne járjon tiszteletdíj, csupán költségtérítés. A magyar Országos Választási Bizottsághoz hasonló összetételű vagy azonos hatáskörű testület Európában ismeretlen. A legtöbb országban a választási bíráskodást nem főállásúak végzik.

12 Mennyit takarítunk meg? Olcsóbb és több demokrácia! A Fidesz javaslatainak elfogadása esetén, szakértői számítások szerint minden országos választás állami költsége legalább 1 milliárd forinttal csökkenthető. Legalább 1 milliárd forintot

13 Olcsóbb és több demokrácia! Felkérjük a pártokat, hogy támogassák a költségek csökkentését!

14 Olcsóbb és több demokrácia! A költségcsökkentő szabályok már a következő országos választáson lépjenek életbe!


Letölteni ppt "Olcsóbb és több demokrácia II. A Fidesz- Magyar Polgári Szövetség javaslatai a választások állami költségeinek csökkentésére."

Hasonló előadás


Google Hirdetések