Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Budapest, 2009. március 4. SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ Dr. Kocsis István vezérigazgató, BKV Zrt.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Budapest, 2009. március 4. SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ Dr. Kocsis István vezérigazgató, BKV Zrt."— Előadás másolata:

1 Budapest, 2009. március 4. SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ Dr. Kocsis István vezérigazgató, BKV Zrt.

2 TANÁCSADÓI SZERZŐDÉSEK

3  A BKV Zrt. 2009-ben - beruházásokkal együtt - több mint 220 milliárd forintot fordít működésre.  A Társaság valamennyi, tevékenységéhez szükséges beszerzését a közbeszerzési törvény szigorú betartásával valósítja meg.  A feladatok hatékony elvégzéséhez sok esetben elengedhetetlen - a hazai piaci életben is természetes módon - külső szakértők bevonása. Ebben a BKV sem különbözik más nagyvállalatoktól.  A közbeszerzési törvény BKV Zrt.-re, mint közszolgáltató szervezetre vonatkozó szabályzása alapján a Társaság az 50 millió forintot meghaladó értékű beszerzései esetén köteles közbeszerzési eljárást lebonyolítani. •A sajtó által említett szerződések nem érik el a törvényi értékhatárt.

4 TANÁCSADÓI SZERZŐDÉSEK  „Cipőtervezési” tanácsadás: a BKV-nak nincs cipőtervező ügyosztálya, mert annak fenntartása nem lenne gazdaságos. Ezért bízott meg külső tanácsadót ezzel a feladattal, így több millió forintot spórolt meg.  Off-shore pénzügyi tanácsadó: a forint árfolyamingadozása a BKV működését és fejlesztési terveit is befolyásolta. Az említett cégek ezzel kapcsolatban készítettek tanácsadói anyagot. Továbbá elemezték, hogy egy esetleges forintválság, 340- 400 forintos euroárfolyam mit jelent a BKV számára. A transzparencia jegyében a tanácsadói anyagokba hamarosan betekinthetnek a sajtó képviselői.  BKV Trade: Amennyiben a BKV Zrt. saját társaságán keresztül valósítja meg a villamosenergia-beszerzést, úgy a kereskedelmi árrés számára megtakaríthatóvá válik. Ezzel évente 300 millió forint takarítható meg.

5 NINCS TITOK  A BKV honlapján létrehozunk egy tanácsadói listát. A BKV-val csak olyan cégek szerződhetnek, amelyek vállalják, hogy nyilvánossá teszik a szerződés tárgyát és a díj teljes összegét.  A pénzügyi tanácsadói anyagokba egyeztetett időpontban betekinthetnek Önök is.

6 TANÁCSADÓI SZERZŐDÉSEK

7

8 NEM KEZDŐDÖTT MEG A BELGA BUSZOK BESZERZÉSE  A BKV nem rendelkezik elegendő járművel a Paraméterkönyvben előírt szolgáltatások teljesítéséhez, ezért 40 autóbusz azonnali beszerzésére van szükség.  A BKV Zrt. Igazgatóságának jóváhagyásával jelenleg folyamatban van egy 20+50% darabszámú, maximum 3 éves csuklós autóbuszok beszerzésére irányuló nyílt közbeszerzési eljárás, melyben az ajánlatok benyújtásának határideje február 25-e volt.  A beérkezett ajánlat járművenként több mint 80 millió forintos árat tartalmaz.

9 NEM KEZDŐDÖTT MEG A BELGA BUSZOK BESZERZÉSE  A BKV Zrt. információt kapott arról, hogy a belga Van Hool kedvező áron értékesíteni kíván több használt autóbuszt.  A Van Hool által eladásra kínált autóbuszok életkora 8 év, áruk járművenként körülbelül 20 millió forint.  Viszonyításként: ilyen nagyságrendű összegnek megfelelő a 15-20 éves Ikarus buszok felújítása.

10 ZÉRÓ TOLERANCIA  A cél egy átláthatóbb, elszámoltathatóbb vállalat megteremtése,az adófizetők pénzével történő pontos elszámolás.  A fokozott belső ellenőrzés eredménye:  utasokat megkárosító ellenőrök elbocsátása  egy irodai dolgozó eltávolítása (fiktív nevekre jogtalanul vett fel különböző összegeket).  Következetesség: kiállás a tisztességes alkalmazottak mellett

11 KÖSZÖNÖM FIGYELMÜKET! DR. KOCSIS ISTVÁN Vezérigazgató, BKV Zrt. Budapest, 2009. március 4. www.bkv.hu


Letölteni ppt "Budapest, 2009. március 4. SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ Dr. Kocsis István vezérigazgató, BKV Zrt."

Hasonló előadás


Google Hirdetések