Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

„Mi dolgunk a világban?” Küzdeni – erőnk szerint a legnemesbbekért. (Vörösmarty) Mik a „legnemesbbek”? Az ember célja a küzdés maga (Madách) Kielégít ez.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "„Mi dolgunk a világban?” Küzdeni – erőnk szerint a legnemesbbekért. (Vörösmarty) Mik a „legnemesbbek”? Az ember célja a küzdés maga (Madách) Kielégít ez."— Előadás másolata:

1 „Mi dolgunk a világban?” Küzdeni – erőnk szerint a legnemesbbekért. (Vörösmarty) Mik a „legnemesbbek”? Az ember célja a küzdés maga (Madách) Kielégít ez a válasz? Készítette: Pálhegyi Ferenc

2 Mai válaszok Jókat enni-inni Csúcsélményeket szerezni Jól érezni magunkat

3 Megragadni a hatalmat Sikert aratni, hírnevet szerezni Sok pénzhez jutni NAPOLEON BRIGITTE BARDOT Mai válaszok

4 Csak szép gondolat, vagy igaz is: Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne Mit jelent: Otthon lenni? Megértenek és szeretnek, akik körülvesznek Otthon = Az a hely, ahol biztonságban érzem magam Otthon = Az a hely, amit a saját ízlésem szerint rendezhetek be Hol talált otthonra Ábel?

5 Itthon vagyok itt e világban S már nem vagyok otthon az égben Mi dolgunk a világban? Hogy megismerjük Istent = közösségben legyünk Vele = otthon legyünk nála = biztonságban érezzük magunkat az Ő jelenlétében Az ember végső célja, hogy dicsőítse Istent, és örökké gyönyörködjön benne Westminsteri Kiskáté

6 Hogyan lehet Istent dicsőíteni? Istent az dicsőíti, aki hálás a szeretetéért: a megváltásért, személyesen megszólító szaváért, a gondoskodásáért – és hálából Neki szenteli az életét Aki hálaadással áldozik, az dicsőít engem (Zsolt 50, 23)


Letölteni ppt "„Mi dolgunk a világban?” Küzdeni – erőnk szerint a legnemesbbekért. (Vörösmarty) Mik a „legnemesbbek”? Az ember célja a küzdés maga (Madách) Kielégít ez."

Hasonló előadás


Google Hirdetések