Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Ausztrália ásványkincs nagyhatalom. Legfontosabb a bauxit termelés, vasérc-, színesérc-, nemesfém-, uránérc- és gyémánt bányászat. Legfőbb energiahordozója.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Ausztrália ásványkincs nagyhatalom. Legfontosabb a bauxit termelés, vasérc-, színesérc-, nemesfém-, uránérc- és gyémánt bányászat. Legfőbb energiahordozója."— Előadás másolata:

1

2 Ausztrália ásványkincs nagyhatalom. Legfontosabb a bauxit termelés, vasérc-, színesérc-, nemesfém-, uránérc- és gyémánt bányászat. Legfőbb energiahordozója a kőszén. Vas- és alumíniumkohászata fejlett. Ausztrália ásványkincs nagyhatalom. Legfontosabb a bauxit termelés, vasérc-, színesérc-, nemesfém-, uránérc- és gyémánt bányászat. Legfőbb energiahordozója a kőszén. Vas- és alumíniumkohászata fejlett.

3 A vegyipar, az elektronika, az élelmiszeripar és a textilipar mellett a legfejlettebb iparág a gépgyártás.

4 Az ipari termelés Sydney és Melbourne köré csoportosul. A főváros Canberra kisebb gazdasági súllyal bír. A kontinenst a ritka településszerkezet jellemzi. Az ipari termelés Sydney és Melbourne köré csoportosul. A főváros Canberra kisebb gazdasági súllyal bír. A kontinenst a ritka településszerkezet jellemzi.

5 Ausztrália legjelentősebb kereskedelmi partnere Japán, de számos ázsiai, európai országba és az USA-ba is exportál.


Letölteni ppt "Ausztrália ásványkincs nagyhatalom. Legfontosabb a bauxit termelés, vasérc-, színesérc-, nemesfém-, uránérc- és gyémánt bányászat. Legfőbb energiahordozója."

Hasonló előadás


Google Hirdetések