Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

STRATÉGIAI TERVEZÉS Szellőné Fábián Mária. Definíció Olyan folyamat, mely a szervezetet a kör- nyezeti változásokhoz és a piaci feltételek- hez próbálja.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "STRATÉGIAI TERVEZÉS Szellőné Fábián Mária. Definíció Olyan folyamat, mely a szervezetet a kör- nyezeti változásokhoz és a piaci feltételek- hez próbálja."— Előadás másolata:

1 STRATÉGIAI TERVEZÉS Szellőné Fábián Mária

2 Definíció Olyan folyamat, mely a szervezetet a kör- nyezeti változásokhoz és a piaci feltételek- hez próbálja igazítani. Célokat, cselekvési programokat határoz meg, vezet be, elle- nőriz, áttekint és értékel. Olyan folyamat, mely a szervezetet a kör- nyezeti változásokhoz és a piaci feltételek- hez próbálja igazítani. Célokat, cselekvési programokat határoz meg, vezet be, elle- nőriz, áttekint és értékel.

3 Elemei Jövőkép (vision) Jövőkép (vision) Átfogó cél (mission) Átfogó cél (mission) Alapvető és elérendő célok Alapvető és elérendő célok Kulcsfontosságú területek Kulcsfontosságú területek Irányvonalak Irányvonalak

4 Lépései Makro- és mikrokörnyezet tanulmányozása és elemzése. Makro- és mikrokörnyezet tanulmányozása és elemzése. Stratégiai pont meghatározása. Stratégiai pont meghatározása. Munkacsoport kialakítása. Munkacsoport kialakítása. Cselekvési tervek és források meghatáro- zása. Cselekvési tervek és források meghatáro- zása. Monitorozás, értékelés. Monitorozás, értékelés. Eredmények szétsugárzása. Eredmények szétsugárzása.

5 Stratégiai terv felépítése 1. Érdemi rész: - jövőkép, küldetésnyilatkozat, - környezeti tényezők, hatások bemutatása, - célok és fejlesztendő kulcsterületek, - finanszírozási források számbavétele.

6 Stratégiai terv felépítése 2. Kiegészítő elemek: - előszó, - összegzés, - statisztikai mellékletek, - teljesítménymutatók, - fogalom meghatározások.

7 A könyvtári terület stratégiai céljai 2003-2007. Az Európai Unióhoz történő csatlakozásból adódó követelmények. Az Európai Unióhoz történő csatlakozásból adódó követelmények. Az információhoz és dokumentumokhoz való hozzáférés biztosításának növelése. Az információhoz és dokumentumokhoz való hozzáférés biztosításának növelése. Regionális könyvtári ellátás. Regionális könyvtári ellátás. A könyvtárosi életpálya vonzóvá tétele. A könyvtárosi életpálya vonzóvá tétele.


Letölteni ppt "STRATÉGIAI TERVEZÉS Szellőné Fábián Mária. Definíció Olyan folyamat, mely a szervezetet a kör- nyezeti változásokhoz és a piaci feltételek- hez próbálja."

Hasonló előadás


Google Hirdetések