Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A tudástársadalom jövője Dienes István kutató Stratégiakutató Intézet Tudatkutatási és elméleti fizika csoport.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A tudástársadalom jövője Dienes István kutató Stratégiakutató Intézet Tudatkutatási és elméleti fizika csoport."— Előadás másolata:

1 A tudástársadalom jövője Dienes István kutató Stratégiakutató Intézet Tudatkutatási és elméleti fizika csoport

2 A tudás a tudatban szerveződik! A tudat szerveződinamikája felelős a tudás szerkezetének kialakulásáért!! A tudástársadalom valójában tudattársadalom!!!

3 A tudástársadalom minőségi függvénye A tudást felfogó, értelmező és létrehozó egyének és azok tudatállapota. Az észlelés és a megértés az éberséggel nő! Észlelt-e már mélyalvásban valaki is valamit?? Egyénekből szerveződő csoportok, akárcsak az agymodulok

4 Agy: kvantált elméletgépezet Az agy folyamatosan elméletek logikai szerveződését kelti és szünteti meg. Az új logikai struktúra egyben az agy neuron-rendeződésében is változást okoz (topológia). A gondolatok a rendszerben, mint topológiai defektusok – csomókként – jelentkeznek Topologikus tudat és a geometriai agy, mint duálisan szimmetrikus kategóriák N-dimenziós logikai bránok, mint kiterjedt objektumok a topologikus mátrixlogika elmeterében. Ezek kölcsönhatása, vagy kompozíciója mint „wedge” v. ékszorzat kiterjedt kollektív logikai bránokhoz, vagyis a kollektív elme és tudat modelljéhez vezet. Megfelelő kategorizálással tehát felállítható a tudástársadalom dinamikai viselkedése és fejlődése adott tudástérben.

5 A tudástársadalom valójában a kollektív tudatba ágyazott és létrejött tudásszerveződés és dinamika, melynek időbeli alakulását a társadalmat létrehozó egyének és az általuk alkotott csoportok, mint kategóriák tudást felfogó és létrehozó kölcsönhatási folyamata vezéreli. Ezért válik idővel a tudástársadalom tudattársadalommá!!

6 Köszönöm megtisztelő figyelmüket További írások a témában, valamint egyéb elérhetőségeink: www.inco.huwww.inco.hu, www.metaelmelet.huwww.metaelmelet.hu E-mail:dienesistvan@yahoo.com; istvan.dienes@metaelmelet.hu


Letölteni ppt "A tudástársadalom jövője Dienes István kutató Stratégiakutató Intézet Tudatkutatási és elméleti fizika csoport."

Hasonló előadás


Google Hirdetések