Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Népesedési viszonyok másfél évtizeddel a rendszerváltozás után; a népesség lélekszámának valószínű alakulása hazánkban Józan Péter Központi Statisztikai.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Népesedési viszonyok másfél évtizeddel a rendszerváltozás után; a népesség lélekszámának valószínű alakulása hazánkban Józan Péter Központi Statisztikai."— Előadás másolata:

1 Népesedési viszonyok másfél évtizeddel a rendszerváltozás után; a népesség lélekszámának valószínű alakulása hazánkban Józan Péter Központi Statisztikai Hivatal

2 A népesség kormegoszlása

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14 Teljes termékenységi arány a) A teljes termékenységi arány azt fejezi ki, hogy az adott év kor szerinti születési gyakorisága mellett egy nő élete folyamán hány gyermeknek adna életet. Forrás: A KSH adatai.

15 Teljes termékenységi arány a) A teljes termékenységi arány azt fejezi ki, hogy az adott év kor szerinti születési gyakorisága mellett egy nő élete folyamán hány gyermeknek adna életet. Forrás: A KSH adatai.

16 A születéskor várható élettartam az európai országokban a 21. század első éveiben a) b) Forrás: Human Development Report 2005, UNDP.

17 A születéskor várható élettartam évi átlagos változása a II. világháború utáni epidemiológiai fejlődés három időszakában a) a) A KSH adatbázis adatai.

18 A születéskor várható élettartam Magyarországon, Csehországban, Lengyelországban és az Európai Unióban a) Év a) Az EVSZ HFA adatbázis adatai.

19 A férfiak 30. és 60. éves születésnapok közötti halálozási valószínűsége

20 A férfiak 60. és 70. éves születésnapok közötti halálozási valószínűsége

21 A legfontosabb haláloki főcsoportok halálozási arányaiban a) b) bekövetkezett csökkenések viszonylagos részesedése az általános halálozási arány csökkenésében, illetve ezek hozzájárulása a születéskor várható élettartam meghosszabbodásához az 1993 és 2004 közötti időszakban az össznépességben c) a)Az EVSZ „európai népességé”-nek kormegoszlására standardizálva. b)A KSH adatai c)100 000 lakosra jutó halálozások száma.

22 Forrás: Központi Statisztikai Hivatal

23 A szív- és érrendszeri betegségek okozta halálozások arányaiban a) b) bekövetkezett csökkenések viszonylagos részesedése a cardiovasculáris mortalitás csökkenésében, illetve ezek hozzájárulása a születéskor várható élettartam meghosszabbodásához az 1993 és 2004 közötti időszakban c) d) Össznépesség a) 100 000 lakosra jutó halálozások száma. b) Az EVSZ „európai népességé”-nek kormegoszlására standardizálva. c) A BNO 10. Revíziója szerint. d) A KSH adatai. SzázalékA várható élettartam meghosszabbodása években

24

25

26

27

28 A népesség lélekszámának várható alakulása 2050-ig a különböző előfeltevések szerint Forrás: A Népességtudományi Kutató Intézet adatai.

29 Köszönöm megtisztelő figyelmüket


Letölteni ppt "Népesedési viszonyok másfél évtizeddel a rendszerváltozás után; a népesség lélekszámának valószínű alakulása hazánkban Józan Péter Központi Statisztikai."

Hasonló előadás


Google Hirdetések