Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Janik Dóra és Vámos Csenge. Halmazállapot  A víz az egyetlen olyan anyag, amely a természetes környezetünkben mind a három halmazállapotában megtalálható.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Janik Dóra és Vámos Csenge. Halmazállapot  A víz az egyetlen olyan anyag, amely a természetes környezetünkben mind a három halmazállapotában megtalálható."— Előadás másolata:

1 Janik Dóra és Vámos Csenge

2 Halmazállapot  A víz az egyetlen olyan anyag, amely a természetes környezetünkben mind a három halmazállapotában megtalálható. Szilárd, folyékony, légnemű.  Szilárd:  Folyékony:  Légnemű:

3 Előfordulása  A Föld felületének 71%-át víz borítja, ennek kb. 2,5%-a édesvíz, a többi sós víz, melyek a tengerekben, illetve óceánokban helyezkednek el. Az édesvízkészlet gleccserek és állandó hótakaró formájában található részét nem számítva az édesvíz 98%-a felszín alatti víz, ezért különösen fontos a felszín alatti vizek védelme. Magyarország ivóvízellátásának több mint 95%-a felszín alatti vizeken alapszik. Kanada rendelkezik a legnagyobb édesvíz tartalékokkal, a források 25%-ával.  Drasztikusan csökken a Föld ivóvízkészlete.Korunknak egyik nagy problémája az ivóvízhiány. 2006-ban a mezőgazdaság felelős a globális vízfogyasztás mintegy 80 százalékáért.

4 A tiszta víz  A kémiailag tiszta víz színtelen, szagtalan, íztelen folyadék. A víz felveszi az edény alakját. A víz életfeltétel, élettér.

5 Körforgása

6 Vége  Köszönjük a figyelmet!


Letölteni ppt "Janik Dóra és Vámos Csenge. Halmazállapot  A víz az egyetlen olyan anyag, amely a természetes környezetünkben mind a három halmazállapotában megtalálható."

Hasonló előadás


Google Hirdetések