Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Velence, 2010.10.15. Managerek éjszakája Keressük a válságot!

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Velence, 2010.10.15. Managerek éjszakája Keressük a válságot!"— Előadás másolata:

1 Velence, 2010.10.15. Managerek éjszakája Keressük a válságot!

2 Kreatív rombolás Phd Dr. Kollár József Magyar Coachszövetség Közhasznú Alapítvány Senior fokozatú mediátor- és coachképző mester Magyar Coachszövetség Managerek éjszakája

3 Joseph Schumpeter a gazdasági fejlődésről szóló könyvében azt állítja, hogy „általában nem a postamesterek alapították a vasutakat”. Szerinte az innováció meglévő dolgok és erők eredeti kombinációja.

4 A vasút nagy újítás a postakocsihoz képest. Nem azok használnak új kombinációkat, akik a régieket létrehívták, aminek egyik fő bizonyítéka, hogy a vasúttársaságok nem a postakocsi-hálózatokból jöttek létre.

5 Az innováció területei 1. új javak vagy a javak új minőségének előállítása; 2. új termelési eljárás bevezetése (ide értve a kereskedelmi eljárásokat is); 3. új piac megnyitása; 4. nyersanyagok vagy félkész áruk új beszerzési forrásának meghódítása; 5. új szervezet létrehozása vagy megszüntetése.

6 Az új kombinációk rendszerint új szervezetekben valósulnak meg, amelyek a régiekkel versenyre kelnek, majd legyőzik őket.

7 Az innováció tehát az új kombinátorok győzelmével, a régiek vereségével végződik, beszéljünk akár szervezetekről, családokról, vagy személyekről. „Kreatív rombolás” során az elavult pusztul, az innovatív épül.

8 A kreatív rombolás architekturális innováció, vagyis az összetevők változatlanok, csak az elrendezés változik. Egy személy esetén felvethető, hogy radikális strukturális átalakítás esetén egy másik személynek, énnek adja át a helyét. Vagyis a postamesterből elvben lehet vasutas.

9 Derek Parfit szerint a személy nagyobb változásainak eredményeként (jellembeli vagy életmódváltozás, emlékezetvesztés stb.) előállhat az a szituáció, melyben nyugodtan mondhatja: „Nem én voltam aki ezt és ezt tette, hanem egy korábbi én.”

10 Proust: „…amíg szeretünk, arra sem vagyunk képesek, hogy legközelebbi lényünknek, aki már nem szeret többé, méltó elődjeként cselekedjünk…” A kreatív destrukció nyelvén: „az nem én leszek, hanem a jövőbeli énem”.

11 Demonstráció A coaching segít az elavult éneket új énekre cserélni.


Letölteni ppt "Velence, 2010.10.15. Managerek éjszakája Keressük a válságot!"

Hasonló előadás


Google Hirdetések