Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

NEA szakmai támogatások (2014) Budapest, 2013. november www.emet.gov.hu.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "NEA szakmai támogatások (2014) Budapest, 2013. november www.emet.gov.hu."— Előadás másolata:

1 NEA szakmai támogatások (2014) Budapest, november

2 Nemzeti Együttműködési Alap Civil szervezetek szakmai célú támogatása NEA-14

3 Pályázati célok  Közösségi környezet (KK), Társadalmi Felelősség (TF) kollégium: Kulturális tevékenység, közművelődés, tudomány és kutatás, hagyományápolás, audio- és telekommunikáció, informatika, elektronikus hírközlés, szak- és felnőttképzés, ismeretterjesztés, társadalmi párbeszéd, fogyasztóvédelem, a település és közösségfejlesztés területén működő civil szervezetek szakmai programjának támogatása.

4 Pályázati célok Mobilitás és alkalmazkodás (MA) kollégium: Élet és vagyonbiztonság, közbiztonság, polgári védelem, önkéntes tűzoltás, mentés és katasztrófa elhárítás, közrend és közlekedésbiztonság védelme, szabadidő, hobbi és sport, a nők és férfiak esélyegyenlőségének védelme területén működő civil szervezetek szakmai programjának támogatása.

5 Pályázati célok Nemzeti összetartozás (NO) kollégium: A Kárpát-medencei együttműködés, mint a határon túli magyarsággal kapcsolatos nemzetközi tevékenység és az európai integráció elősegítése, továbbá a Magyarországon élő nemzetiségek, valamint az emberi és állampolgári jogok védelme, vallási tevékenység területén működő civil szervezetek szakmai programjának támogatása.

6 Pályázati célok Társadalmi felelősségvállalás (TF) kollégium: Nonprofit szervezeteknek, ernyőszervezeteknek nyújtott szolgáltatások, szakmai és érdekképviselet, szociális tevékenység, családsegítés, időskorúak gondozása, rehabilitációs foglalkoztatás, hátrányos helyzetű rétegek segítése területén működő civil szervezetek szakmai programjának támogatása.

7 Pályázati célok Új nemzedékek jövőjéért (UN) kollégium: Nevelés és oktatás, képességfejlesztés, gyermek és ifjúsági érdekképviselet, gyermek- és ifjúságvédelem, egészségmegőrzés, betegségmegelőzés, gyógyító, egészségügyi rehabilitációs tevékenység, kábítószer-megelőzés, természet- és környezetvédelem területén működő civil szervezetek szakmai programjának támogatása.

8 Beadási feltételek Egy szervezet egy pályázatot nyújthat be. (kivétel UN, amely esetében két pályázat nyújtható be: egy egyéni, és egy határon túli civil szervezettel) Nem nyújtható be együttes pályázat: KK Együttes pályázat benyújtható: MA, NO, UN (nem nyújtható be pályázat, amennyiben a pályázat célja nem a civil szervezeteket érintő évfordulók, fesztiválok, hazai és határon túli rendezvények támogatása)

9 Pályázati adatok Támogatási időszak: Támogatás mértéke: KK, NO, TF, – 3 millió Ft MA, – 3 millió Ft UN, – 2 millió Ft Önrész: min. 10% Biztosítása történhet természetben (különösen közérdekű önkéntes munka igazolásával) vagy készpénzben.

10 Speciális információk A pályázati kiírások tartalmazzák a speciális, az egyes pályázatokra vonatkozó támogatható tevékenységek (6. pont) elszámolható költségek (7. pont) és a különösen nem elszámolható költségek (8. pont) körét.

11 Pályázatok benyújtásának módja A pályázatokat az EPER-ben kell benyújtani. A pályázatok benyújtása során, a pályázati benyújtási határidő utolsó napjáig, a pályázónak egyszeri pályázati díjat kell megfizetnie, melynek összege Ft. A díjat átutalással, a következő számlaszámra kell befizetni: Emberi Erőforrás Támogatáskezelő

12 További információk a pályázati díjról A pályázati díj határidőre történő meg nem fizetése vagy késedelmes teljesítése a pályázat formai érvénytelenségét vonja maga után. A pályázónak nem kell befizetnie a pályázati díjat, ha a NEA-14-M kiírás keretében már fizetett pályázati díjat.

13 A pályázat benyújtásának határideje KK, NO: MA, TF, UN:

14 A pályázati dokumentáció tartalma a pályázati kiírás, a pályázati útmutató, a pályázati adatlap, az Általános Szerződési Feltételek, Támogatási szerződés tervezet, Támogatói okirat tervezet.

15 További információk A pályázattal kapcsolatos további információkat a és a honlapon, valamint az ott feltüntetett ügyfélszolgálati elérhetőségeken kaphat.

16 Köszönjük a figyelmet


Letölteni ppt "NEA szakmai támogatások (2014) Budapest, 2013. november www.emet.gov.hu."

Hasonló előadás


Google Hirdetések