Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Jász- Nagykun- Szolnok Megyei Civil Szolgáltató Központ

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Jász- Nagykun- Szolnok Megyei Civil Szolgáltató Központ"— Előadás másolata:

1 Jász- Nagykun- Szolnok Megyei Civil Szolgáltató Központ
5000 Szolnok, Baross u. 56. Tel. / fax: 56 / web: szolnok.nonprofit.hu

2 NEA Kollégiumok – tevékenységek

3 Működési pályázati segédlet
A Nemzeti Együttműködési Alap kiírta az idei működési pályázatot NEA-12-M kóddal. A határidő az elbíráló Kollégiumtól függ, a fő tevékenységi körnek megfelelő Kollégiumhoz lehet pályázni. Kollégium neve Beadási határidő Támogatási időszak kezdete vége Közösségi környezet Mobilitás és alkalmazkodás Nemzeti összetartozás Társadalmi felelősségvállalás Új nemzedékek jövőjéért

4 Pályázható keretösszegek

5 NEA kedvezményezettek
Szövetség Alapítvány, egyesület „Határon túli civil szervezet: határon túli magyarságnak a szülőföldjén való – egyéni és közösségi – boldogulása, anyagi és szellemi gyarapodása, nyelvének és kultúrájának megőrzése és továbbfejlesztése, az anyaországgal való és egymás közötti sokoldalú kapcsolatának fenntartása és erősítése érdekében tevékenykedő, más állam területén működő nonprofit egyesület és alapítvány” Magyarországon nyilvántartásba vett civil szervezettel együttesen támogatható!

6 Az Elektronikus Pályázatkezelő Rendszerben (EPER)
EPER rendszer Az Elektronikus Pályázatkezelő Rendszerben (EPER) – aki még nem tette meg – idén is meg kell újítania a regisztrációt. Az EPER rendszer a oldalon, a bal felső sarokban található EPER logóra kattintva érhető el.

7 Saját adatok – Regisztrációs nyilatkozat
Ellenőrizzék le a pályázatkezelő rendszerben a Saját adatok menüpontban, hogy helyesek-e a szervezet adatai. Szükség esetén frissítsék adataikat. Ezt követően a Regisztrációs nyilatkozatot 1 példányban ki kell nyomtatni. A kinyomtatott verzióban az 5. oldalon a megfelelő rész a nyilvánosságról (az IGEN szó) aláhúzandó. Ezt cégszerűen (bélyegzővel ellátva) alá kell írni, nyomtatott betűvel is ki kell tölteni a nevet, dátumozni, a 6. és a 7. oldalon is. Amennyiben bármi hiányzik (aláírás/bélyegző/dátum, stb.), úgy érvénytelen a nyilatkozat! Erről készítsünk egy másolatot saját részre, amit fűzzünk le! Az eredeti, gondosan kitöltött példányt postán küldjék el a Wekerle Sándor Alapkezelő címére: 1088 Budapest, Múzeum utca 17.

8 EPER költségtérítési díj
2012. évben a pályázóknak EPER költségtérítési díjat kell fizetni, amelynek összege 3.000,-Ft. NEA pályázatok esetében az EPER költségtérítési díjat egy évben egyszer kell megfizetni. A díjat átutalással a következő számlaszámra kell befizetni: A közlemény rovatban kérjük, pontosan tüntessék fel a szervezet adószámát, a pályázati keret azonosítóját (NEA-12) a beazonosíthatóság érdekében! Az átutalt összegnek be kell érkeznie a pályázat beadási határidejének lejártáig!

9 Bírósági kivonat A Törvényszékről friss bírósági kivonatot kell kikérni (ügyfélfogadási időben), amelyet beszkennelve fel kell tölteni az EPER rendszer Dokumentum beküldőjén keresztül (papír alapon NEM kell beküldeni).

10 Számviteli beszámoló és közhasznúsági jelentés
A számviteli beszámoló és közhasznúsági jelentés eredeti példányát beszkennelve (oldalhű digitális másolat) az EPER rendszerben a pályázat véglegesítésének napjáig küldjék be a Dokumentum beküldőn keresztül. Amennyiben még nincs kész a évi számviteli beszámoló/közhasznúsági jelentés, addig benyújthatják a működési pályázatukat a évivel is. A évi közhasznúsági jelentést , még a korábbi formátumnak megfelelően kell elkészíteni.

11 OBH - Közzététel A szervezet közgyűlése által elfogadott és záradékolt, cégszerű aláírással ellátott évi számviteli beszámolót és közhasznúsági jelentést (ezt csak a közhasznú jogállású szervezeteknek) – az előírt formában és módon – az Országos Bírósági Hivatalhoz (OBH) május 31-ig ajánlottan+tértivevénnyel be kell küldeni! Cím: Budapest 1363 Pf. 24/1. A postai feladószelvényt meg kell őrizni, amelyet beszkennelve az EPER rendszer Dokumentum beküldőjén keresztül fel kell tölteni, legkésőbb a szerződéskötésig!

12 Fontos! A évi számviteli beszámoló és közhasznúsági jelentés OBH-hoz történő megküldése előfeltétele annak, hogy bármilyen önkormányzati támogatást a civil szervezet megkaphasson. Igazolási mód: a postai feladóvevény.

13 Formai hiánypótlás Nagyon fontos változás, hogy ez évtől formai hiánypótlásra nincs lehetőség! Formai hibás pályázat esetében az Alapkezelő a támogatási igényt érvénytelennek nyilvánítja és elutasítja! A formai hibák felsorolását részletesen tartalmazza az Pályázati útmutató 30. oldala. Javasoljuk, hogy a pályázat formai ellenőrzését előzetesen végezzék el a szervezetek az említett útmutató oldalai segítségével!

14 Tartalmi hiánypótlásról
Az esetleges tartalmi hiánypótlásról az Alapkezelő az EPER rendszeren keresztül értesíti a Pályázót, a hiánypótlást 8 napon belül kell a civil szervezetnek elvégeznie az EPER rendszerben. Tartalmi hiánypótlásra csak 1 alkalommal nyílik lehetőség.

15 Finanszírozási formák
Utófinanszírozás: a támogatás egyösszegű kifizetése a beszámoló elfogadása után. Alapértelmezett eset. Előfinanszírozás: a támogatási igényben kérhető! Az Ávr. 78. § (2) bekezdése alapján től az előfinanszírozás definíciója: "(2) Előfinanszírozás esetén az egyösszegű kifizetésre a záró beszámoló elfogadása előtt kerül sor." A módosult rendelkezés értelmében a támogatásból finanszírozott kiadások felmerülése a támogatás jóváírása előtt is történhet.

16 Működési célú támogatás
Ettől az évtől kezdve csak elektronikus formában lehet pályázni! Működési támogatás: minimum Ft, maximum 5 millió Ft A NEA pályázatok esetében minimum 10 %-os saját erőt kell vállalni, amelynek biztosítása egyaránt történhet készpénzben vagy természetben (a tavalyihoz hasonló módon). Az önerővel is el kell majd számolni a pályázat elszámolása során!

17 Közérdekű önkéntes munka
Mivel önrészként közérdekű önkéntes munka értéke is elszámolható a pályázat során, továbbá a közhasznúsági kritériumok között is szerepel az, hogy szervezetenként minimum 10 fő közérdekű önkéntes tevékenykedjen, fokozottan ajánlott a évi LXXXVIII. törvény hatálya alá bejelentkezni. Az önkéntes munkával kapcsolatban az Önkéntes Centrum munkatársai adnak felvilágosítást. Telefon:56/

18 Működési célú támogatás
Adományok után járó normatív kiegészítés: A civil szervezet által gyűjtött és az állami adóhatóság felé elektronikusan bevallott adományok után járó 5%-os kiegészítés Előző évre vonatkozó számviteli beszámoló alapján Felhasználás: működési célú költségekre Nincs bírálat!

19 Egyedi támogatási kérelem
A közigazgatási és igazságügyi miniszter egyedi döntése alapján, az Alap támogatási forrásának 10%-áig. A támogatási igény adatait tartalmazó kérelmet a közigazgatási és igazságügyi miniszternek címezve, postai úton kell benyújtani.

20 Elérhetőségek A pályázati kiírás és a pályázati útmutató, amelynek elolvasása feltétlen szükséges a sok változás miatt, megtalálhatók honlapunkon (szolnok.nonprofit.hu) a friss menüben a hírek almenüben. Esetleges kérdéseikkel keressenek meg minket ben vagy munkaidőben az 56/ telefonszámon.

21 Köszönöm a figyelmüket!
Pollákné Cser Edit Civil Ház vezető


Letölteni ppt "Jász- Nagykun- Szolnok Megyei Civil Szolgáltató Központ"

Hasonló előadás


Google Hirdetések