Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Vállalatánál számos szoftveres és hardveres változtatást, fejlesztést terveznek. Feladata az, hogy tesztelési útmutatót készítsen, melyben a várható változtatások.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Vállalatánál számos szoftveres és hardveres változtatást, fejlesztést terveznek. Feladata az, hogy tesztelési útmutatót készítsen, melyben a várható változtatások."— Előadás másolata:

1

2 Vállalatánál számos szoftveres és hardveres változtatást, fejlesztést terveznek. Feladata az, hogy tesztelési útmutatót készítsen, melyben a várható változtatások kipróbálására és az esetleges hibák kijavítására ad javaslatokat. Ismertesse a változások kezelésére vonatkozó felügyeleti feladatokat! Keressen az interneten valamely hardvert tesztelő programot, és mutassa be! 19. TÉTEL

3  Processzor csere  Memóriabővítés  Új bővítőkártya  További merevlemez beszerelése  CD/DVD csere  Alaplap cseréje  Perifériák cseréje

4  El kell távolítani a processzorventilátor és a hűtőborda együttesét  Le és kifelé kell nyomni a kioldókart, hogy kiszabaduljon a rögzítő fül alól  Ki kell emelni a processzort a foglalatából  A processzor megjelölt sarkát a foglalat megjelölt sarkához kell illeszteni  Vissza kell fordítani a foglalat kioldókarját, és a helyére kell pattintani a processzor rögzítéséhez

5 A foglalat szélén található rögzítő füleket nyissuk ki. Függőleges állásban helyezzük be a modult, majd egy határozott mozdulattal először az egyik, majd a másik végét pattintsuk be a helyére. Akkor végeztünk jó munkát, ha a fülek teljesen visszaállnak eredeti helyükre. Tesztelése: Ha bekapcsoltuk a gépet és az beindult hibátlanul, ellenőrizzük a memóriát. Lépjünk be a BIOS-ba - ezt legtöbbször a DEL billentyű megnyomásával tehetjük, és a memória résznél ellenőrizzük a méretet. Így megtudhatjuk, hogy az alaplap látja-e az összes, gépbe szerelt modult. Ha minden jól ment, lépjünk ki, és már futtathatjuk is programjainkat.

6 Külső merevlemez: Külső merevlemez telepítéséhez mindössze annak a számítógéphez és az elektromos hálózathoz történő csatlakoztatását kell elvégezni. Az ilyen merevlemezek többnyire USB-portra csatlakoznak. Léteznek azonban Firewire vagy külső soros ATA portra csatlakozó külső merevlemezek is. Belső merevlemez: A belső merevlemezek a számítógép alaplapjához csatlakoznak, egy IDE vagy SATA csatolófelület segítségével. A belső merevlemezek telepítése némileg több munkával jár, főleg akkor, ha az új meghajtót kívánja elsődleges meghajtóként használni, amelyre a Windows rendszert telepíti. Az asztali számítógépekben általában legalább két belső merevlemez számára van hely. A hordozható számítógépekben csak egy merevlemez helyezhető el. A belső merevlemez-meghajtókon általában található egy érintkező tüskesor, amellyel beállítható, hogy a meghajtó elsődleges legyen-e, vagy másodlagos, amely a programok és egyéb fájlok tárolására szolgál. A beállításhoz az érintkező sor fém tüskéire apró műanyag alkatrészek dugaszolhatók.

7  Minden kábelt le kell csatolni az alaplapi csatlakozóról  El kell távolítani az alaplapot a számítógép aljához rögzítő két csavart  Az új alaplap behelyezésekor fordított sorrendben kell végrehajtani lépéseket

8 A számítógép hardver elemeinek az a része, amely a központi egységeket alkotó processzorhoz és memóriához kapcsolva lehetővé teszi a számítógép számára a külvilággal való kapcsolattartást. Csoportosítható bemeneti egységre, kimeneti egységre, háttértárra, valamint egyéb perifériákra. Az elnevezés külső alkotóelemet, csatolt elemet jelent, mivel ezek eredetileg mind a számítógépen kívül elhelyezett egységek voltak.

9  Frissítések telepítése  Javítócsomagok telepítése  Új szoftver telepítése  Szoftverek frissítése

10 Ahhoz, hogy a Windows a fontos frissítéseket akkor telepítse, amikor azok elérhetővé válnak, be kell kapcsolni az automatikus frissítést. A fontos frissítések alapvető fontosságú módosítások, amelyek például fokozott biztonságot és megbízhatóságot nyújtanak. A Windows rendszert úgy is beállíthatja, hogy automatikusan telepítse az ajánlott frissítéseket, amelyek a nem annyira kritikus problémákat javítják ki, és segíthetnek a számítógép-használat élményének javításában. A választható frissítések letöltése és telepítése nem automatikus.

11 A javítások ellenőrzött és gyors telepítése véd a felsoroltak ellen:  Üzleti vagy fontos adatokhoz lehet jutni  Email címek kerülhetnek rossz kezekbe  Bosszúságot jelent egy féreg vagy reklám eltávolítása  Banki információk megszerzésének lehetősége  Felhasználók korlátozásának kijátszása  Belső vagy külső feltörések lehetősége

12 A Programok telepítése és törlése eszköz a számítógépen lévő programok kezelésében nyújt segítséget. Az eszköz lehetővé teszi új programok telepítését, illetve a meglévő programok módosítását vagy eltávolítását.

13 Töltse le rendszeresen a szoftver frissítéseket, amint azok elérhetővé válnak, így megóvhatja számítógépét az esetleges komolyabb következményekkel járó támadásokkal szemben.

14  Dokumentáció  Tesztelés  Bevezetés

15 A dokumentáció a legfontosabb tevékenységeket gyűjti össze a számítógéppel kapcsolatban.

16 Everest: Segítségével részletes információhoz juthatunk számítógépünk operációs rendszeréről, hardverelemeiről, illetve a telepített drivereiről.


Letölteni ppt "Vállalatánál számos szoftveres és hardveres változtatást, fejlesztést terveznek. Feladata az, hogy tesztelési útmutatót készítsen, melyben a várható változtatások."

Hasonló előadás


Google Hirdetések