Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Ön egy kisvállalkozás számítástechnikai munkatársa. Munkahelyén mindössze néhány számítógépes munkahely van. Feladata a kisebb hardveres hibák elhárítása,

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Ön egy kisvállalkozás számítástechnikai munkatársa. Munkahelyén mindössze néhány számítógépes munkahely van. Feladata a kisebb hardveres hibák elhárítása,"— Előadás másolata:

1 Ön egy kisvállalkozás számítástechnikai munkatársa. Munkahelyén mindössze néhány számítógépes munkahely van. Feladata a kisebb hardveres hibák elhárítása, alkatrészek, egységek cseréje, illetve a hiba továbbítása magasabb szintre. Ismertesse a szisztematikus hibaelhárítás és alkatrészcsere lépéseit! Törekedjen a témával kapcsolatos lényeges jellemzők kiemelésére!

2  Ha a gép vagy a fali csatoló részéről nincs csatlakoztatva a kábel, akkor ezt tegyük meg..  Ha csatlakoztatva van:  Elkerülte figyelmünket a tápon lévő billenő kapcsoló, kapcosljuk egyesbe  Ha ez sem vállna be akkor le kell szerelni a gépház oldalát és ellenőrizni kell a perifériákat

3  Ha továbbra is az áramellátással lenne gond:  Lehetséges, hogy nincsenek megfelelően csatlakoztatva a ház kábelei az alaplapra, csatlakoztassuk  Alaplapra csatlakozó tápkábel ellenőrzése  Ha nincs a helyén, csatlakoztassuk.  Ha ezek után sem megy, tápcserével letesztelhetjük melyik periféria romlott el.

4  Sipoló hang esetén:  Van hogy az alaplap nagyobb energiát igényel ezért több helyne is csatlakoztatni kell a tápkábelt  Ventilátor ellenőrzése videókártyán+processzoron  Lehetséges hogy a tápellátó kábel nincs csatlakoztatva  Hűtőborda ellenőrzése  Egy idő után cserélni kell a hűtőborda és a processzor közti hűtőpasztát  Memória is okozhatja  Tegyünk róla, hogy megfelelően legyen csatlakoztatva a foglalatba

5  Ha nincs kép  Videokártya ellenőrzése szükséges  A foglalatának megfelelő helyre kell csatlakoztatni  Ha nem pörögne fel a ventilátor:  Ellenőrizzük, hogy megfelelően van csatlakoztatva a tápkábel  Ha csatlakoztatva van és továbbra sem működik cserélni kell.  Ha indulás után nem ismerné fel a háttértárakat, ill. optikai meghajtókat  Ellenőrizzük a tápkábelek és adatkábelek csatlakozását  Ha ez sem működik más kábelekkel is le lehet tesztelni

6  Amikor cserélünk egy memóriát, akkor a legfontosabb tényező a típusa.  A DDR RAM-ok különböző típusainak a szabványosított foglalatok segítik a teljes kompatibilitást, hogy véletlenül se tegyünk pl.: DDR foglalatba DDRII-es vagy DDRIII-as RAM-ot  Fontos még a teljesítménye amit Mhz-ben adnak meg, valamint fontos még a modul mérete is.

7  Háttértár cseréjénél figyelembe kell venni az adatátviteli kábel típusát, továbbá mekkora méretű háttér és átmeneti tárolóval rendelkező perifériát akarunk vásárolni  Periféria illesztő szabványok:  Soros (SATA) csatlakozással rendelkezik: A legkifizetődőbb megoldás. Gyors, megbízható és fele annyi helyet nem emészt fel az adatkábele. Egy perifériára koncentrál.  Párhuzamos (PATA - EIDE) csatlakozással rendelkezik kizárólag: Elavult alaplapra utal, régi megoldás, aminek egyetlen előnye, hogy egy adatkábelen több (2) periféria is kiszolgálható. Viszont lassú.

8  A Floppy meghajtók már nem oylan fontos részei a számítógépnek, ennek oka valószínüleg a floppy lemezek 1,44Mbos kapacitása.  Ezért nem is érdemes hajlékonylemezes meghajtót bővíteni.

9  A DVD lemezek nagy népszerűségnek örvendenek tárkapacitásuk miatt.  Érdemes olyan DVD írót választani, amihez adnak író programot is.

10  Monitor: A monitor vizsgálatánál két tényezőt kell figyelembe venni. A táp- és adatkábel megfelelő csatlakozását.  Billentyűzet, egér: meg kell vizsgálni, hogy a billentyűzet és az egér a megfelelő helyre csatlakozik. Ha igen és a gép még mindig nem ismeri fel, akkor újra kell indítani és úgy már fel kell ismernie, ha nem hibás valamelyik eszköz.

11  Készítette: Huszár István 2012 jún 14


Letölteni ppt "Ön egy kisvállalkozás számítástechnikai munkatársa. Munkahelyén mindössze néhány számítógépes munkahely van. Feladata a kisebb hardveres hibák elhárítása,"

Hasonló előadás


Google Hirdetések