Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A Krími háború 1853-1856. Előzmények  Oroszország az 1848-49-es forradalom után a hatalom csúcsán állt.  Ausztriát lekötelezte.  Németországban megakadályozta.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A Krími háború 1853-1856. Előzmények  Oroszország az 1848-49-es forradalom után a hatalom csúcsán állt.  Ausztriát lekötelezte.  Németországban megakadályozta."— Előadás másolata:

1 A Krími háború 1853-1856

2 Előzmények  Oroszország az 1848-49-es forradalom után a hatalom csúcsán állt.  Ausztriát lekötelezte.  Németországban megakadályozta az egység létrejöttét.  Régi álmuk volt: a Fekete-tengeri tengerszoros megszerzése.

3 A háború menete  A háborút a katolikus és ortodox egyházi vezetők vitája robbantotta ki.  Az oroszok nem akarták átadni helyeiket a franciáknak.

4 Moldva megszállása (1825-1855)  I. Miklós orosz cár elfoglalta Moldvát és Havasalföldet.  Bécs nehéz helyzetbe került mert lekötelezettje volt az oroszoknak.

5 Harcoló felek  Az Orosz Birodalom és szövetségesei  A másik oldalon az Nagy-Britannia, az Oszmán Birodalom és a szövetségesei

6  A francia–brit–török csapatok hosszú ostrom után elfoglalták Szevasztopolt, a fekete-tengeri orosz flotta erődített támaszpontját.  Ezzel a küzdelmet elvesztették az oroszok.

7 Oroszország kudarcát befolyásoló tényezők  Szevasztopolnál közel fél millió áldozat volt, de nem csak a harc miatt estek el, sokan a járványok, éhínség és a nagy hideg miatt haltak meg.  A háborúban közel 15 500 önkéntes vett részt, többek között lengyelek, svájciak, olaszok és németek is harcoltak, főleg Szevasztopol ostrománál. vett részt, többek között lengyelek, svájciak, olaszok és németek is harcoltak, főleg Szevasztopol ostrománál.

8 VÉGE VÉGE


Letölteni ppt "A Krími háború 1853-1856. Előzmények  Oroszország az 1848-49-es forradalom után a hatalom csúcsán állt.  Ausztriát lekötelezte.  Németországban megakadályozta."

Hasonló előadás


Google Hirdetések