Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az ókori Mezopotámia Étkezés szokások az ókori Mezopotámiában.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az ókori Mezopotámia Étkezés szokások az ókori Mezopotámiában."— Előadás másolata:

1 Az ókori Mezopotámia Étkezés szokások az ókori Mezopotámiában

2 Az ókori Mezopotámia elhelyezkedése

3 Eufrátesz folyó „RENGETEG VÍZ”

4 Gabonafélék

5 Az árpa

6 „Nem ismerték viszont a rizset és a kukoricát, a búza nem termett meg.”

7 „ Aki nem ismeri a sört, nem tudja, mi a jó” Söröző sumérok A sör

8 Gyümölcsök és zöldségfélék

9 Öntözőcsatorna

10 Alma Cseresznye BarackFüge Szeder Gránátalma Termesztett gyümölcsök

11 A datolyapálma A legfontosabb gyümölcs

12 Termesztett zöldségek SalátaKáposzta Retek Borsó Uborka Répa

13 A legfontosabb zöldségek Hagyma Fokhagyma

14 F ű szerek és gyógynövények

15 Termesztett f ű szerek Kakukkfű Mustár Menta Zsálya Kömény Majoránna

16 Háziállatok és halak

17 Háziállatok A legrégebb óta tenyésztett és a legkorábban háziasított állat: a juh

18 Háziállatok Az egyszerű tenyészthetősége miatt tartott állat: a disznó

19 Halak Az egyik leggyakrabban fogyasztott, tengerből és egyéb mesterségesen kialakított tavakból kifogott és fogyasztott állati eredetű táplálék: a hal

20 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Az ókori Mezopotámia Étkezés szokások az ókori Mezopotámiában."

Hasonló előadás


Google Hirdetések