Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Üdvözlöm a DrDiag rendszer bemutatóján A DrDiag rendszer szakmai információkat ad az orvosok egészségügyi szakemberek, gyógyszerészek, ápolók számára.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Üdvözlöm a DrDiag rendszer bemutatóján A DrDiag rendszer szakmai információkat ad az orvosok egészségügyi szakemberek, gyógyszerészek, ápolók számára."— Előadás másolata:

1

2 Üdvözlöm a DrDiag rendszer bemutatóján

3 A DrDiag rendszer szakmai információkat ad az orvosok egészségügyi szakemberek, gyógyszerészek, ápolók számára. Segítséget ad a magánembereknek.

4 Gyógyszerszedésről információ kapható -Jelenleg szedett gyógyszerek mellé, hogy azok hatását ne befolyásolja, -korábbi és jelenlegi betegségei esetén, -ha gyógyszerre, illetve hatóanyagra allergiás, -ha szervezete bizonyos anyagokat nem képes feldolgozni, -terhesség, szoptatás esetén, -ha gépkocsit vezet. Amikor problémájával nem keresi fel orvosát (például: megfázás, fejfájás,láz,…). Milyen recept nélküli gyógyszert válasszon : Jelenlegi gyógyszerei okozhatják-e panaszait, tüneteit? Jelenlegi gyógyszerterápia túl drága, van-e olcsóbb? Házi patikában található gyógyszert használható-e a panaszra?

5 Forradalmian új orvos- informatikai rendszer, melynek részei: Gyógyszerkereső Gyógyszerfigyelő- és értesítő rendszer Irányelvek Házi betegápolás BNO kereső Diagnosztikai kereső

6 Gyógyszerkereső Magyarországon és az Európai Unióban törzskönyvezett gyógyszerek adatai között kereshet

7 Gyógyszerkereső funkciói: Gyógyszer neve, Hatóanyag neve, Farmakológia, Javallat, Kölcsönhatások, Helyettesítés, Mellékhatás vizsgálat, Gyógyszer külleme, alapján történő keresések. Allergia, intolerancia vizsgálat, Recept írás.

8 Kölcsönhatás vizsgálat: Szedhetők-e együtt? Betaloc ZOK retard tabletta és a Coldrex max grip por

9

10

11 A világon egyedülállóan a beteg állapotát is figyelembe vehetjük a gyógyszeres terápiánál Hypertoniás beteg szedhet-e Coldrex MaxGrip Por-t ?

12

13 Gyógyszerek terhesség alatti szedhetősége A gyári ajánlások mellett megtalálható az Amerikai Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala által kiadott szedhetőségi besorolás is (FDA code)

14

15 Intolerancia vizsgálata A DrDiag rendszer a gyógyszer kereséseknél az allergia vizsgálat mellett az intoleranciát is tudja vizsgálni. Mindkét vizsgálat nem csak a hatóanyagokra, hanem a segédanyagokra is kiterjed.

16 Intolerancia vizsgálata Görcsoldót keresünk lactose intoleranciában szenvedő betegünknek.

17

18 A DrDiag rendszer támogatja a gyógyszer-terápia árának optimalizálását

19 Gyógyszer-terápia árának optimalizálása 50 mg metoprolol-t tartalmazó Betaloc tablettát vizsgálva, keressük a legolcsóbb, azonos hatóanyagot tartalmazó gyógyszert. Naponta háromszori adagolás mellett, tartós szedés esetén.metoprolol

20

21

22 Gyógyszerfigyelő és értesítő Az Ön érdeklődésével egyező gyógyszerváltozások követése és jelzése havonta, email-ben.

23 Irányelvek Több száz orvos szakmai irányelv

24

25 BNO kereső Gyors keresés a BNO kód rendszerben. A betegségnevek és orvosi fogalmak szinonimáinak felhasználásával.

26

27 Diagnosztikai kereső Közel 10.000 betegség diagnosztikai leírása irodalmi kapcsolatokkal

28

29

30

31

32 Diagnosztikai kereső Betegség kereső, mely ötleteket ad a lehetséges betegségek körére

33 Diagnosztikai kereső Betegség kereső, A beteg mindkét szemével rosszul lát, a vonalakat torzultan látja, a maculában drusenek vannak, pigmentegyenetlenség van a maculában

34

35

36

37 DrDiag rendszer beillesztése a napi munkába A betegnyilvántartó rendszer tartalmazza a beteg állapotával, gyógyszeres-terápiájával kapcsolatos információkat. A meglévő információkat újrarögzítés nélkül tudja felhasználni

38 Gyógyszer információ lekérdezése a Főnix rendszerben

39 Alkalmazási előírat lekérése

40

41 Automatikus kölcsönhatás vizsgálat a receptíráskor A rendszer figyelembe veszi a beteg ismert adatait: Gyógyszer-terápiáját, nemét, életkorát, terhességet, szoptatást, allergiáját, intoleranciáját, korábbi és jelenlegi betegségeit.

42 A kölcsönhatás vizsgálat eredménye

43 DrDiag rendszer védett kapcsolata az adminisztratív rendszerrel

44 DrDiag rendszer interface-i -URL -XML

45


Letölteni ppt "Üdvözlöm a DrDiag rendszer bemutatóján A DrDiag rendszer szakmai információkat ad az orvosok egészségügyi szakemberek, gyógyszerészek, ápolók számára."

Hasonló előadás


Google Hirdetések