Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Logo-pedagógia BMF, 2007. tavasz. Mindegyik út bejárása az első lépéssel kezdődik.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Logo-pedagógia BMF, 2007. tavasz. Mindegyik út bejárása az első lépéssel kezdődik."— Előadás másolata:

1 Logo-pedagógia BMF, 2007. tavasz

2 Mindegyik út bejárása az első lépéssel kezdődik.

3 ki kihi ju mo mi ki nota ma mike ro sejo ge ru

4 Logo - pedagógia

5 Kölcsey

6 „Törekedjél ismeretekre! De ismeretekre, melyek ítélet s ízlés által vezéreltetnek. E vezérlet híjával sok ismeret birtokába juthatsz ugyan, hanem ismereteid hasonlók lesznek a szertelen sűrű vetéshez, mely gazdag növésű szálakat hoz mag nélkül… Parainesis

7 Ítélet által keresztülgondolt, s rendbe szedett ismeret ver mély gyökeret, s őriz meg a felületességtől, ízlés adja pedig azon kellemetes szint, mi nélkül a tudomány setét és zordon, mint a cellába zárkózott remetének erkölcse.

8 …Korunk sok ismeretet kíván, s ez jó oldalai közé tartozik; de sok ismeret utáni kapkodás könnyen oda viszen, hogy címmel és színnel elégedjünk meg; s e hibára hajlás a kor rossz oldalai közt talán a legrosszabb. Ki csak társasági mulatságokban óhajt ragyogni, vagy éppen tudatlanok által akarja magát bámultatni, az könny ű módon elérheti célját, de értelmesekt ő l megvettetik. Hogy a dolgokhoz ért ő k el ő tt méltólag felléphess, hogy ismereteid mind magadra, mind másokra jóltev ő leg hassanak: hosszú, fáradalmas munkára kell elszánva lenned.

9 Mert alapos és egyszersmind sokoldalú tudományt szerezni felette nehéz. Sok olvasás, még több gondolkodás, sok egybehasonlítás, még több gyakorlás, s fogyhatatlan béketűrés és állandóság az, a mi itt megkívántatik.

10

11   Játékkal tanítsd a gyermekeket! PLATON

12 Logo Seymour Papert http://www.microworlds.com

13 http://jio.fw.hu http://hungarologo.fw.hu http://elica.net http://mwlogo.fw.hu http://logo.hu http://www.imagine.hu http:kanemune.cc.hit-u.ac.jp/dolittle/

14

15

16 Csak úgy tanulhatjuk meg a dolgunkat, ha azt tesszük. Arisztotelesz

17

18 MicroWorlds Ex http://www.microworlds.com MicroWorlds Ex Submission Form - Submit Demo Download Installing MicroWorlds Ex demo free mode Szövegfájl betölthető a szerkesztő részbe demo!

19 Játékos Informatika Az informatikáról és az informatika tantárgyról az egyik vélemény. 1995 történt megfogalmazása olvasható disszertációmban. Lásd: http://jio.fw.hu 1997- es kiegészítése az Appendix. Lásd u.o.!


Letölteni ppt "Logo-pedagógia BMF, 2007. tavasz. Mindegyik út bejárása az első lépéssel kezdődik."

Hasonló előadás


Google Hirdetések