Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Digitális közszolgálat és a gyerekek és fiatalok nethasználata Hammer Ferenc ELTE Média és Kommunikáció Tanszék

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Digitális közszolgálat és a gyerekek és fiatalok nethasználata Hammer Ferenc ELTE Média és Kommunikáció Tanszék"— Előadás másolata:

1 Digitális közszolgálat és a gyerekek és fiatalok nethasználata Hammer Ferenc ELTE Média és Kommunikáció Tanszék hammer@policy.hu

2 . "Eltorzult arc, kuszált haj, kicsavarodott végtagok, vad mozdulatok [...] Ez jellemzi a rock and rollt (…) A rock and roll megőrjíti az ifjúságot. (…) A tánctermekben napirenden vannak a verekedések és gyakran a rendőr- ségnek is be kell avatkoznia. Mivel magyarázhatjuk a rock and roll rendkívül káros hatását? Zenéje afféle "doppingoló szer", zenei narkotikum. Ritmusa lázasan erősödő gépzakatoláshoz hasonlít, valósággal gúzsba köti az ember gondolatát és napvilágra hozza legvadabb ösztöneit. Európában [...] a lapok hasábjain közéleti személyiségek, papok, tanárok, szülők nyilatkoznak a rock and roll káros hatásáról, követelik a táncot ismertető filmek és a zenéjéről készült hanglemezek betiltását..."

3 ??? "Eltorzult arc, kuszált haj, kicsavarodott végtagok, vad mozdulatok [...] Ez jellemzi a rock and rollt (…) A rock and roll megőrjíti az ifjúságot. (…) A tánctermekben napirenden vannak a verekedések és gyakran a rendőr- ségnek is be kell avatkoznia. Mivel magyarázhatjuk a rock and roll rendkívül káros hatását? Zenéje afféle "doppingoló szer", zenei narkotikum. Ritmusa lázasan erősödő gépzakatoláshoz hasonlít, valósággal gúzsba köti az ember gondolatát és napvilágra hozza legvadabb ösztöneit. Európában [...] a lapok hasábjain közéleti személyiségek, papok, tanárok, szülők nyilatkoznak a rock and roll káros hatásáról, követelik a táncot ismertető filmek és a zenéjéről készült hanglemezek betiltását..."

4 Sztálinvárosi Hírlap, 1957 "Eltorzult arc, kuszált haj, kicsavarodott végtagok, vad mozdulatok [...] Ez jellemzi a rock and rollt (…) A rock and roll megőrjíti az ifjúságot. (…) A tánctermekben napirenden vannak a verekedések és gyakran a rendőr- ségnek is be kell avatkoznia. Mivel magyarázhatjuk a rock and roll rendkívül káros hatását? Zenéje afféle "doppingoló szer", zenei narkotikum. Ritmusa lázasan erősödő gépzakatoláshoz hasonlít, valósággal gúzsba köti az ember gondolatát és napvilágra hozza legvadabb ösztöneit. Európában [...] a lapok hasábjain közéleti személyiségek, papok, tanárok, szülők nyilatkoznak a rock and roll káros hatásáról, követelik a táncot ismertető filmek és a zenéjéről készült hanglemezek betiltását..."

5 Rock’n’Roll: Résztvevők Tartalom Felhasználás Hatás/identitás Előállítás/Technológia Szabályozás

6 Közmédia, netezés: Résztvevők Tartalom Felhasználás Hatás/identitás Előállítás/Technológia Szabályozás

7 Közmédia, netezés: Résztvevők

8 Tartalom Hagyományos közmédia-tartalom. Közmédiacsatorna gyerektartalommal is. Közmédiacsatorna gyerekeknek. Kereskedelmi csatornák támogatott műsorai. Hagyományos TV a neten gyerekeknek. TV plusz erős interaktív felület. Alapvetően online interaktív felület mozgóképpel. UGC, web2

9 Felhasználás On-demand tartalmak Mobil Hálózatba beágyazott használat/fogyasztás Médiatudatosság

10 Hatás/identitás Jövendő médiahasználók Jövendő polgárok Jövendő fogyasztók Jövendő munkaerő Jajnekünk

11 Előállítás/technológia Nonlineáris, keresztplatform Közmédia DPSP, web2

12 Szabályozás A szólásszabadság fő korlátai: Emberi méltóság és a kiskorúakra káros tartalmak. A gyerekek és fiatalok számára szóló tartalmak korlátai: Szex, erőszak, hirdetések plusz helyi specialitások. Versenyjogi szabályok: A közmédia a neten. Állam vs FB.

13 . Köszönöm hammer@policy.hu


Letölteni ppt "Digitális közszolgálat és a gyerekek és fiatalok nethasználata Hammer Ferenc ELTE Média és Kommunikáció Tanszék"

Hasonló előadás


Google Hirdetések