Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Különleges szerkezetű építmények listájának első kilenc helyezettje.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Különleges szerkezetű építmények listájának első kilenc helyezettje."— Előadás másolata:

1 Különleges szerkezetű építmények listájának első kilenc helyezettje.
A világban most épülő különleges, egyedülálló szerkezetű építmények listájából íme az első kilenc:

2 A hamarosan megépülő egyedülálló szerkezetű épületek top-listájának első kilenc helyezettje: Nyilvánvaló, hogy az építészetben a szerkezeti technológiák hihetetlen gyorsasággal fejlődnek. Dúsgazdag társaságok mélyen a zsebükbe nyúlva versengenek egymással egy-egy újabb egyedülálló megoldás kutatásában. Íme itt látható a közeli jövő, telitve mérföldnyi magasságokba nyúló felhőkarcolókkal, és olyan különleges építményekkel, melyek már nem is épületnek látszanak. Alább 9 különleges, egyedi szerkezetű épület látható. Ezek terveit már vagy jóváhagyták, vagy a jóváhagyás folyamatának végső fázisában vannak. Némelyiküknek részlegesen már el is készült a szerkezete. Isten hozott a jövő tájképébe!

3 AQUA, USA (VÍZ, USA)

4 Ez a 2009-ben elkészülő csikágói épület távolról egy meglehetősen hagyományos felhőkarcolónak tűnik. Csak ha közelebbről tekintünk fel rá, akkor ismerjük fel fodros, zselészerű szerkezetét. Ezt a hatást az épület csúcsától a talpazatáig elhelyezett változó méretű balkonok hozzák létre.

5 2. CHICAGO SPIRE, USA (CSIKÁGÓI TORONY, USA)

6 Ez a 2010-ben elkészülő fenomenális csikágói torony a világ legmagasabb lakóépülete lesz, a nyugati világban pedig bármely más épületnél magasabb lesz. Az épület egy óriási, a talajon áthatoló fúrószár képzetét kelti. A maga 609 méter magas szerkezetével uralni fogja a város látképét.

7 3. CCTV Headquarters, CHINA (CCTV Központ, KÍNA)

8 A maga szerény 234 méteres magasságával a CCTV épület nem tűnik fel a távolból. Mégis, az olimpiai játékok idején 2008-ban egy újabb hihetetlen pekingi érdekességgé válik különleges alakjával, kivitelezésével. Enyhén szólva tömegeket fog vonzani. Alakját egy Z betű cikcakkjával határozhatjuk meg, ami az épület elülső szárnyán egy nagyon magas, látszólag alá nem támasztott sarkot eredményez. Reméljük, hogy ott üvegből készül a padlózat.

9 4. REGATTA Hotel, JAKARTA (VITORLÁSVERSENY Hotel, JAKARTA)

10 Hajózási témát alkalmazva a tervezők azt állítják, hogy a 10 kis épület egy-egy vitorlás hajót ábrázol, a nagy épület pedig világítótornyot. Utóbbi olyan látvány képzetét keltett bennem, hogy ez valószínűleg olyan hihetetlen szerkezet, amilyet már nagyon régen nem láttam. Ha ez az épület tényleg hasonlítani fog elképzelésemhez, teljesen le leszek nyűgözve.

11 5. RESIDENCE ANTILIA, INDIA (LAKÓÉPÜLET ANTILIÁBAN, INDIA)
Ezt az épületet Antilia lakónegyedében kezdték építeni, nem törődve az ellenzőkkel, akik túlzásnak tartották ezt az épületet egy olyan városban, ahol a lakosok több mint 65%-a nyomornegyedben él. No de félre a politikával! Miután magunkhoz térünk a kezdeti megrázkódtatásból, amit egy Ikea CD-állványra hasonlító felhőkarcoló látványa váltott ki belőlünk, kitűnik, hogy az épület az építőművészet egy pompás, egyedülálló ˝green peace˝ alkotása.

12 6. RUSSIA TOWER, RUSSIA (OROSZORSZÁG TORONY, OROSZORSZÁG)

13 2012-ben készül el az OROSZORSZÁG TORONY
2012-ben készül el az OROSZORSZÁG TORONY. Tetején kilátó lesz, ahonnan Moszkva látványa tárul elénk. Ez a torony Európa legmagasabb épülete lesz. Az Eiffel toronynál kétszer magasabb lesz. A szögletes alakú torony építése már elkezdődött. Terveit a Foster & Partners társaság készítette. Ők tervezték a szintén építés alatt álló ˝Gherkin and  Spaceport America˝ komplexszumot is.

14 7. Penang Global City Centre, Malaysia (Penang Városközpont, Malajzia)

15 Több havi töprengés után, szembeszállva a kemény kritikákkal, ez a gigantikus terv a jóváhagyás végső szakaszába került. Az építkezés nyilvánvalóan igen hamar elkezdődik. Még így is, tekintettel a grandiózus tervre, a befejezésig minimum 15 évre van szükség. Az alkotás egy scifi városra fog hasonlítani. Területét két 200 méteres torony koronázza, teljes mértékben átalakítva a kis Penang sziget arculatát.

16 8. Gazprom Headquarters, Russia (Gazprom központ, Oroszország)

17 Ez az óriási, 300 méter magas szentpétervári ˝üvegláng˝ épület a Gasprom székháza lesz. Mellette minden környező épület eltörpül. Nyilvánvaló, hogy a nap állásának függvényében naponta legalább tízszer változtatni fogja színét. Az épületnek már gúnyneve is van, a változással elégedetlen helyi lakosok szóhasználatában ˝kukoricacsutka˝ a neve.

18 9. Burj Dubai, Dubai

19 Íme a nagy épület! Jövőre készül el, a világ legmagasabb ember alkotta építménye lesz. Jósolt magassága 818 méter. Viszonyításként megemlítjük: a világ jelenlegi legmagasabb épületének, a tajvani Tajpej 101-nek antennástól 509 méter a magassága. Az egyébként magasnak tekintett felhőkarcolók eltörpülnek a képen a félkész Burj Dubai mellett.


Letölteni ppt "Különleges szerkezetű építmények listájának első kilenc helyezettje."

Hasonló előadás


Google Hirdetések