Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az erdő élővilágát említve többnyire csak a nagyobb testű emlősök, madarak, fák és néhány virágos növény jutnak eszünkbe. Érdemes azonban tudni, hogy.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az erdő élővilágát említve többnyire csak a nagyobb testű emlősök, madarak, fák és néhány virágos növény jutnak eszünkbe. Érdemes azonban tudni, hogy."— Előadás másolata:

1

2 Az erdő élővilágát említve többnyire csak a nagyobb testű emlősök, madarak, fák és néhány virágos növény jutnak eszünkbe. Érdemes azonban tudni, hogy az erdei talaj minden négyzetcentiméterén több milliárd élőlény, baktérium, gomba és parányi rovar élhet. Az erdőről

3 Az erdő uralkodó növényei a fák. Az erdőben növények, állatok, gombák és baktériumok élnek együtt. Valamennyien együtt élnek és kölcsönhatásban vannak egymással. Az erdőalkotó fák megoszlása 42% Bükk 18% akác 6% gyertyán 16% fenyő 18% egyéb A lomberdő szintjei Talajszint Mohaszint Gyepszint Cserjeszint Lombkoronaszint Környezeti tényezők Lefelé haladva: Alacsonyabb hőmérséklet Több csapadék Vékonyabb talaj

4 Állatok az erdőben Hernyó Széncinege Cickány Erdei sikló Erdei egér

5 SzarvasErdei róka Őz Fülesbagoly

6 Az erdő fái Alföldi tölgyes Hegyvidéki tölgyes Gyertyános tölgyes

7 Bükkös Fenyves Nyáras borókás

8


Letölteni ppt "Az erdő élővilágát említve többnyire csak a nagyobb testű emlősök, madarak, fák és néhány virágos növény jutnak eszünkbe. Érdemes azonban tudni, hogy."

Hasonló előadás


Google Hirdetések