Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Növénytan és növényélettan II. Növényrendszertani félév 3. gyakorlat.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Növénytan és növényélettan II. Növényrendszertani félév 3. gyakorlat."— Előadás másolata:

1 Növénytan és növényélettan II. Növényrendszertani félév 3. gyakorlat

2 Bükkfafélék családja - Fagaceae Fák vagy cserjék; Fák vagy cserjék; Legfontosabb erdőalkotó fáink; Legfontosabb erdőalkotó fáink; Porzós virágaik barkában vagy fejecskében állnak; Porzós virágaik barkában vagy fejecskében állnak; A termős virágok 1-3-assával, fellevelektől körülvéve; A termős virágok 1-3-assával, fellevelektől körülvéve; Makktermésüket virágzati tengelyből vagy fellevelekből fejlődő kupacs védi. Makktermésüket virágzati tengelyből vagy fellevelekből fejlődő kupacs védi.

3 Bükk – Fagus sylvatica

4 Kocsányos vagy mocsári tölgy – Quercus robur

5 Kocsánytalan tölgy – Quercus petraea

6 Szelídgesztenye – Castanea sativa

7 Nyírfafélék családja - Betulaceae Fák vagy cserjék; Fák vagy cserjék; Leveleik szórt állásúak, tagolatlanok; Leveleik szórt állásúak, tagolatlanok; Egyivarú virágaik külön termős és porzós barkában állnak, egylakiak; Egyivarú virágaik külön termős és porzós barkában állnak, egylakiak; Makktermésüket fellevélből alakult vagy tengelyeredetű kupacs növi körül; Makktermésüket fellevélből alakult vagy tengelyeredetű kupacs növi körül; Mérsékelt égövi területen uralkodók. Mérsékelt égövi területen uralkodók.

8 Közönséges mogyoró – Corylus avellana

9 Gyertyán – Carpinus betulus

10 Közönséges nyír – Betula pendula

11 Enyves éger – Alnus glutinosa

12 Diófafélék családja – Juglandaceae Közönséges vagy nemes dió – Juglans regia

13 Fekete dió – Juglans nigra

14 Kenderfélék családja - Cannabaceae Az északi mérséklet öv lágyszárú, kétlaki növényei; Az északi mérséklet öv lágyszárú, kétlaki növényei; A virágtakaró jelentéktelen, öttagú forrt lepel; A virágtakaró jelentéktelen, öttagú forrt lepel; A termős virágokban két fonalszerű bibe; A termős virágokban két fonalszerű bibe; A virágok szélbeporzásúak, termésük a makk vagy makkocska. A virágok szélbeporzásúak, termésük a makk vagy makkocska.

15 Komló – Humulus lupulus

16 Kender – Cannabis sativa

17 Csalánfélék családja - Urticaceae Hazánkban lágyszárúak, tejnedv nélküliek, tagolatlan levelüek; Hazánkban lágyszárúak, tejnedv nélküliek, tagolatlan levelüek; Hajtásaikon gyakoriak a csalánszőrök; Hajtásaikon gyakoriak a csalánszőrök; Egy- vagy kétlakiak, virágaik négytagúak és levélhónalji füzérben vagy bugában állnak. Egy- vagy kétlakiak, virágaik négytagúak és levélhónalji füzérben vagy bugában állnak.

18 Nagy csalán – Urtica dioica

19 Apró csalán – Urtica urens


Letölteni ppt "Növénytan és növényélettan II. Növényrendszertani félév 3. gyakorlat."

Hasonló előadás


Google Hirdetések