Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Rendszerezés ismétlés. Rendszerezés alapok Mi szerint csoportosítja a természetes rendszer az élőlényeket? Mf 1. Ki alkotta meg a mesterséges rendszert?

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Rendszerezés ismétlés. Rendszerezés alapok Mi szerint csoportosítja a természetes rendszer az élőlényeket? Mf 1. Ki alkotta meg a mesterséges rendszert?"— Előadás másolata:

1 rendszerezés ismétlés

2 Rendszerezés alapok Mi szerint csoportosítja a természetes rendszer az élőlényeket? Mf 1. Ki alkotta meg a mesterséges rendszert? Mi fűződik még a nevéhez? Ki a „magyar Linné”? Kinek a nevéhez fűződik az első tudományos igényű rendszerezés? Mi a rendszerezés alapegysége? Jellemezd! Sorold fel a rendszertani kategóriákat példákkal! Mf. 2.

3 Sejtmagnélküliek országa Melyik törzs tartozik ide? Jellemezzétek! élőhely, alak, testfelépítés, szaporodás, táplálkozás szerint

4 Sejtmagvas egysejtűek Melyik törzs tartozik ide? Miben hasonlítanak a baktériumokra? Miben fejlettebbek a baktériumoknál?

5 Gombák országa Mely törzsek tartoznak ide? Miben fejlettebbek az egysejtűeknél? Jellemezzétek! élőhely, testfelépítés, táplálkozás, szaporodás szerint Mf. 3.

6 Növények országa Melyik a legfejletlenebb törzs? testfelépítésük? Hogyan szaporodnak? Jelentőségük? Miben hasonlítanak rájuk a mohák? Miben fejlettebbek? Miben hasonlítanak a mohákra a harasztok? Miben fejlettebbek? Mf. 4. Melyek a virágos növénytörzsek? Jellemezzétek a fenyőket! Mf. 5. Mi alapján csoportosítjuk a zárvatermőket? Jellemezzétek őket! Mf. 6.

7 Állatok országa Melyik a legfejletlenebb állattörzs? Füzetbe rajz! Táblánál Norbi Miben fejlettebbek náluk a csalánozók? Rajz: B. Szandi Gyűrűsférgek közös jellemzői! Miben fejlettebbek a puhatestűek? Jellemezzétek a két osztályt! (élőhely, testtájak, váz anyaga, légzés, táplálkozás, szaporodás, fejlődés) Melyek a rákok, pókszabásúak és a rovarok közös és eltérő szervezeti sajátosságai? ( (élőhely, testtájak, lábak száma, kültakaró, légzés, táplálkozás, szaporodás, fejlődés) Gerincesek osztályainak jellemzése élőhely, kültakaró, légzőszerv, testhőm., szaporodás, fejlődés


Letölteni ppt "Rendszerezés ismétlés. Rendszerezés alapok Mi szerint csoportosítja a természetes rendszer az élőlényeket? Mf 1. Ki alkotta meg a mesterséges rendszert?"

Hasonló előadás


Google Hirdetések