Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Háttértárolók Ki és beviteli periféria. A számítógép kikapcsolása után is hosszú ideig képesek megőrizni az adatokat.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Háttértárolók Ki és beviteli periféria. A számítógép kikapcsolása után is hosszú ideig képesek megőrizni az adatokat."— Előadás másolata:

1 Háttértárolók Ki és beviteli periféria

2 A számítógép kikapcsolása után is hosszú ideig képesek megőrizni az adatokat.

3 Merevlemez (winchester) Kívülről nem látható, a számítógépházba szerelt eszköz. Több egymás felett elhelyezkedő, merev, mágnesezhető réteggel bevont könnyűfém lemez. Nagy mennyiségű adat biztonságos tárolására alkalmas, ugyanakkor gyors működésű.

4

5 Hajlékonylemezek (floppy) Könnyen átvihetők egyik gépről a másikra. Régebben kétféle méretűt használtuk, manapság csak 1 van forgalomban, melynek mérete 3 1/2” 1,44 MB adat. Kevesebb adat, sérülékenyebb, lassú működésű.

6

7 CD Optikai úton tároljuk az adatokat. Viszonylag nagy mennyiségű adat, biztonságosabb és gyorsabb mint a hajlékonylemezek.

8 CD típusai 1. CD-ROM : csak olvasható. Ezt gyárilag elkészítették, írni rá, törölni róla nem tudunk. Pl.: játék CD 2. CD-R : egyszer írható, de utána úgy viselkedik mint a CD-Rom, vagyis írás után csak olvasni tudunk róla. 3. CD-RW : újraírható.


Letölteni ppt "Háttértárolók Ki és beviteli periféria. A számítógép kikapcsolása után is hosszú ideig képesek megőrizni az adatokat."

Hasonló előadás


Google Hirdetések