Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Külső memóriák.. 1.Hard Disk  Egy számitástechnikai adattároló berendezés. Az adatokat kettes számrendszerben tárolja.  Az adatokat mágnesezhető réteggel.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Külső memóriák.. 1.Hard Disk  Egy számitástechnikai adattároló berendezés. Az adatokat kettes számrendszerben tárolja.  Az adatokat mágnesezhető réteggel."— Előadás másolata:

1 Külső memóriák.

2 1.Hard Disk  Egy számitástechnikai adattároló berendezés. Az adatokat kettes számrendszerben tárolja.  Az adatokat mágnesezhető réteggel bevont lemezeken tárolja, melyet a forgó lemez fölött mozgó író/olvasó fej ír vagy olvas.  Ez nagyobb sávsűrűséget tesz lehetővé. A nagyobb sávsűrűség és a több lemez,megnöveli a kapacitást.  Az első merevlemezek kapacitása 5MB és 10MB között volt,az adatok elérési ideje pedig 15ms.A ma gyártott lemezek kapacitása 20-40GB lemezenként,percenkénti forgási sebességük 5400-7200 fordulat.A tarolókapacitás az,hogy mennyi adat fél rá.  A merev lemezeknél a lemezek felületének a közvetlen közelében helyezkednek el,a lemez felleti légpárnán lebegnek a porszemnél is kisebb távolságra töle,amig a lemez 100km/h sebességnél gyorsabban forog.  A lemezek és az író-olvasó fejek egy zárt fémdobozban vannak elhelyezve.

3 . ....

4 2.CD Lemez  Magyarul kompaktlemez.  120 mm átmérőjű, és 1,2 mm vastag.  A CD-n az adatokat a hanganyagtól némileg eltérő módon tárolják.  A CD-k az idő során nem csupán tárolóképességükben, hanem szerkezetileg is sokat fejlődtek.

5 . ....

6 3.CD-R  CD-R jelentése:egyszer irható, többször olvasható.  CD-R jelentése:egyszer irható, többször olvasható.

7 . ....

8 4.CD-RW  CD-RW-t nem lehet olvasni  CD-RW-t nem lehet olvasni  Ez egy újraírható optikai lemez  80 perc(700MB)a kapacitása  Többször írható újra

9 . ....

10 5.DWD Lemez  Méreteit tekintve általában akkora, mint a CD,vagyis 120 mm átmérőjű.  Létezik a Mini–CD-hez hasonlóan Mini– DVD, 80 mm-es átmérővel.

11 . ....

12 6.DWD-R  Tárolási kapacitása 4.71 GB  Csak egyszer írható

13 . ....

14 7.DWD-RW  Ez egy sokoldalú digitális újraírható lemez  A lemezen tárolt adatok törölhetők

15 .

16 8.Blue-Ray Disk  A blu-ray disc (röviden: BD vagy BR) nagy tároló kapacitású digitális optikai tárolóeszköz-formátum.  Blu-ray lemezen 50 GB-nyi adat tárolható.  Az adatot egy 1,1 milliméter vastag polikarbonát rétegre helyezi.

17 . ....

18 9.Pendrive  A pendrive egy USB csatalakozoval egybeépitett flesh memoria.Tárolási kapacitása 8MB-256GB terjed. Némelyik képes 10 évig is megőrizni adatait.Jellemző adatátviteli sebessége USB 2.0 feltételek megléte esetén 60MB/s,USB 1.0 szabványnál kb.1.5 MB/s.Az elektromos csatlakozás védelme érdekében védőkupakkal készül,de létezik védőkupak nélküli és kitolós változat is.  A pendrive egy parányi nyomtatott áramkört tartalmaz,a ráerősitett fémcsatlakozóval,általában egy műanyag tokba téve.

19 . ....

20 10.Memória Kártya  Töb féle memória kártya létezik.Az általános szabvány elsősorban azért várat magára,mert a fejlsztők új és még újabb megoldásokat találnak ki aarra,hogy a lapkák fizikai mérete csökkenjen,miközben a kapacitás és az átviteli sebesség növekszik.  A memória kártyák sebességét a CD-k olvasási sebességéhez mérik.  Az egyszeres sebesség a 150KB/s.

21 . ....

22 Új adathordozók  A merevlemezek 40évet birnak ki a Föld mágneses mezejében,a CD-k és a DVD-k pedig akár 30-100évig is megőrzik tartalmukat.Az 1980-as évek végén lehetett először hallani egy módositott elektromosan törölhető és programozható tároló megoldásról,a Flash memóriáról.  Az SDXC kártyák rendkivüli irási-és olvasási-sebességet mutatnak fel,hiszen akár 104 MB adat átvitelére is képesek másodpercenként.A PMC memória egy egyserű elektrokémiai folyamaton alpul:az elektrolitban fémhidak keletkeznek,ha az elektródákra feszültséget kapcsolnak, a kialakult áthidalásokat pedig az elektródák pólusainak megcserélésével tudják megszüntetni.

23 Végeee ;).


Letölteni ppt "Külső memóriák.. 1.Hard Disk  Egy számitástechnikai adattároló berendezés. Az adatokat kettes számrendszerben tárolja.  Az adatokat mágnesezhető réteggel."

Hasonló előadás


Google Hirdetések