Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Medvehagyma-fesztivál Orfű 2356-04/17.. A programok színes palettájával, illetve gasztronómiai kuriózumokkal várja az érdeklődőket Orfű az áprilisban.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Medvehagyma-fesztivál Orfű 2356-04/17.. A programok színes palettájával, illetve gasztronómiai kuriózumokkal várja az érdeklődőket Orfű az áprilisban."— Előadás másolata:

1 Medvehagyma-fesztivál Orfű 2356-04/17.

2 A programok színes palettájával, illetve gasztronómiai kuriózumokkal várja az érdeklődőket Orfű az áprilisban megrendezésre kerülő Medvehagyma-fesztiválon.

3 A három nap alatt a felnőtteket és a gyerekeket is remek programokkal várja az orfűi Muskátli Vendéglő. A gasztronómiai rendezvényen az illatos medvehagyma és medvehagymás ételek mellett zene, színház, játékok, kisvonatozás, előadások, bemutatók, kiállítás és versenyek várják az érdeklődőket.

4 A medvehagyma - népies nevén sásihagyma - jellegzetes, fokhagymára emlékeztető illatú, vadon termő fűszernövény. Szinte az egész országban megterem, mégis kevesen ismerik. Fogyasztani a friss, üdezöld leveleit ajánlatos, mert ha már virágot nevel, az íze élvezhetetlen. A Mecsekben olyan sok van belőle, hogy áprilisban fokhagymaillat lengi be a kiránduló-utakat, nem csoda hát, ha a hátizsákos turisták alaposan megéheznek a séta végére.

5 Egy nap programja… Reggel 9 órakor élményvonat indul az orfűi Kemencés Udvartól a Pécsi tó körül, de a körútját a legdúsabb medvehagymás terület közelében megszakítja, hogy utasai maguk szedhessenek a fesztivál névadó növényének leveleiből.

6 Délelőtt 10 órakor - a falu közepén felállított medvehagyma térplasztika jelképes megöntözése után - Füziné Kajdy Zita polgármester nyitja meg az Európai Kulturális Főváros Pécs 2010 Gasztrofaluja Orfű Programjának évadnyitó kétnapos rendezvénysorozatát. Majd miután a helyi Fekete István Általános iskola tanulói zenés műsorral köszöntötték Orfű erdei kincsét, a rengeteg program mellett kezdődhet a kóstolgatás.

7 11 órától megnyitóünnepség a Medvehagyma parkban, érdekes előadások a medvehagymáról,( hagyományőrző, gasztronómus, növény szakértő) egészségmegőrző programok, szakácspárbajok, vadászok kiállítása, főzőbemutatója, vásári hangulat, medvehagymás ételek bemutatója. Egész nap kisvonat a „Medvehagyma erdőbe”.

8 12 órától gyermekeink ismerkedhetnek a Medvehagymával. Kisvonattal utazhatnak a Medvehagyma erdőbe. Interaktív sütő suli, logikai játszóház, medvehagymás uzsonna lehetőség színesítik a műsort. Madárijesztő kiállítás megnyitó. Mindhárom napon kapható lesz Nagy Bandó András ORFŰI MEDVEHAGYMA KINCSES KÖNYV c. receptkönyve.

9 A felnőtt látogatók leguríthatnak egy kupica medvehagymás pálinkát, utána biztosan jobban fog ízleni a medvehagymás kecskesajt, vagy a medvehagymás méz. Az alkalmi melegkonyha medvehagymás ételeket kínál, aki pedig megszomjazik, iszogathat teát vagy bort, természetesen mindkettő medvehagymából készült.

10 A program-gazdag nap után a Muskátli vendéglőben egy álló hétig tart a medvehagyma-ünnep. Aki ellátogat az étterembe, és enged a helyi ízek csábításának, a számlája mellé medvehagymás receptet kap ajándékba, hogy otthon is bármikor megidézhesse a fesztivál hangulatát. És bár a növény szezonja csak néhány hétig tart, aggodalomra semmi ok: a medvehagyma kiválóan fagyasztható, és jellegzetesen sós íze miatt a sószegény diétát tartók számára is ajánlott.

11 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Medvehagyma-fesztivál Orfű 2356-04/17.. A programok színes palettájával, illetve gasztronómiai kuriózumokkal várja az érdeklődőket Orfű az áprilisban."

Hasonló előadás


Google Hirdetések