Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Téma:Becse és környéke

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Téma:Becse és környéke"— Előadás másolata:

1 Téma:Becse és környéke
Tantárgy:Műszaki Oktatás és Informatika Téma:Becse és környéke Iskola:Petőfi Brigád Általános Iskola Tanár:Bačić Lidia Tanuó:Farkas Dzsezabell Tanév: Dátum:

2 Témák: Bevezető Gion Nándor emlékháza Aracsi vár Sós tó Hungária szobor Than ház Eiffel-zsilip

3 Bevezetés én meglátogadtuk Becsét és környékét. A történelem tanárnő vezetett minket. A magyar fölsős tanulóknak lett megszervezve ez a kirándulás.

4 Gion Nándor emlékháza Gion Nándor vajdasági magyar író, újságíró, forgatókönyvíró, tanár és az újvidéki rádió magyar főszerkesztője. Iparos családból származott. Szabadkán ipari iskolába járt.

5 Aracsi vár Az aracsi pusztatemplom az egyik legkorábbi építészeti emlék a Vajdaságban, Szerbiában. A román–korai gótikus templom romja Törökbecse közelében fekszik.

6

7 Út a tóig Sós tó Növények
A Sóskopó 2004-ben került fel a ramsari listára. Növények Sós tó A terület évtizedek óta kedvelt kiránduló- és megfigyelőhelye a hazai és a külföldi madarászoknak, hiszen kora tavasztól késő őszig nagyon sok fajta vízimadár vonul itt át.

8 Hungária szobor Régen és ma
Törökbecsén 1904 óta áll a temetőben a Hungária-szobor, amely az 1848/49-es magyar szabadságharc tiszteletére készült. A női figura, amely fején a magyar koronát viseli, bal kezében pedig a magyar címeres pajzsot tartja, Horvay János alkotása. A szobor átvészelte a két világháborút és a rendszerváltásokat is, de sajnos eddig restaurálása elmaradt.

9 Than ház Óbecsén született Than Mór, a magyar festészet jelentős alakja. Ugyanitt jött világra batyja is Than Károly kémikus.

10 Eiffel-zsilip Törökbecsével szemben a túlparton, Óbecsénél, a Ferenc-csatorna végén található az Eiffel- vagy Türr István-zsilip. Ma ipari műemlék. A maga idejében az egyik legkorszerűbb építménynek számított az egész világon.

11 Köszönöm a fgyelmet!


Letölteni ppt "Téma:Becse és környéke"

Hasonló előadás


Google Hirdetések