Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Kaposvár, a mintegy hetvenezer lakosú somogyi megyeszékhely egyidős a magyar állam létrejöttével. Hét dombra épült, a Zselic lankái és a Kapos folyó.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Kaposvár, a mintegy hetvenezer lakosú somogyi megyeszékhely egyidős a magyar állam létrejöttével. Hét dombra épült, a Zselic lankái és a Kapos folyó."— Előadás másolata:

1

2

3 Kaposvár, a mintegy hetvenezer lakosú somogyi megyeszékhely egyidős a magyar állam létrejöttével. Hét dombra épült, a Zselic lankái és a Kapos folyó ölelésében. Különleges hangulatú város, melyben jól érezhetően együtt él múlt, jelen és jövő: az ősök emléke, a múlt ápolása, a jelen fej- Kaposvár, a mintegy hetvenezer lakosú somogyi megyeszékhely egyidős a magyar állam létrejöttével. Hét dombra épült, a Zselic lankái és a Kapos folyó ölelésében. Különleges hangulatú város, melyben jól érezhetően együtt él múlt, jelen és jövő: az ősök emléke, a múlt ápolása, a jelen fej- lődése és a jövő nagy ívű tervei. Ami a legfontosabb: a város minden szeg lődése és a jövő nagy ívű tervei. Ami a legfontosabb: a város minden szeg letén látszik, hogy az itt élők igazán szeretik Kaposvárt. letén látszik, hogy az itt élők igazán szeretik Kaposvárt. Rippl-Rónai József, Vaszary János, Galimberti Sándor, Kunffy Lajos... mind jeles, nemzetközileg is elismert festőművészek, akik több szállal kö- tődnek a városhoz, annak korabeli kulturális életéhez. Rippl-Rónai József, Vaszary János, Galimberti Sándor, Kunffy Lajos... mind jeles, nemzetközileg is elismert festőművészek, akik több szállal kö- tődnek a városhoz, annak korabeli kulturális életéhez. 2000 óta, immár hagyományosan május végén zajlik a Festők Városa Hangulatfesztivál, melyet a Kaposvárhoz köthető festőóriások tiszteletére rendeznek. 2000 óta, immár hagyományosan május végén zajlik a Festők Városa Hangulatfesztivál, melyet a Kaposvárhoz köthető festőóriások tiszteletére rendeznek. Az 1910-es évek Virágos Kaposvár mozgalmának ma is követője a város. 2003-ban első helyezést ért el a Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyben, majd 2004-ben arany minősítést szerzett Franciaországban az Európai Virágos Városok és Falvak Versenyén. (idézet az internetről) Az 1910-es évek Virágos Kaposvár mozgalmának ma is követője a város. 2003-ban első helyezést ért el a Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyben, majd 2004-ben arany minősítést szerzett Franciaországban az Európai Virágos Városok és Falvak Versenyén. (idézet az internetről)

4

5

6 A KOSSUTH SZOBOR

7 A NAGYBOLDOGASSZOONY SZÉKESEGYHÁZ

8

9

10 A SZÉKESEGYHÁZ DÉLI OLDALÁBAN LÉVŐ SZENT ISTVÁN KÚT

11 A ROKOKÓ MÁRIA OSZLOP

12 A VÁROSHÁZA

13 A SÉTÁLÓ UTCA

14 A ZSOLNAY KÚT, KÉSZÜLT 1988-BAN

15

16 GYEREKSZOBOR, ALKOTÓJA SÖRÖS RITA (2010)

17 KEDVENC KÖLTŐM TÁRSASÁGÁBAN.... A SZOBOR ALKOTÓJA: GERA KATALIN ÉS CSERNÁK MÁTÉ (2010)

18 RIPPL-RÓNAI JÓZSEF CSACSIFOGATOS SZOBRA, ALKOTÓJA: TRISCHLER FERENC

19 A RÉGI VÁRMEGYEHÁZA, MA MÚZEUM

20 A VOLT VÁRMEGYEI LEVÉLTÁR ÉS BÖRTÖN ÉPÜLETE

21 NAPKERÉK, ALKOTÓJA: BORS ISTVÁN, FELÁLLÍTVA 2000-BEN

22 TÓTÁGAS (BOHÓC),ALKOTÓJA WEEBER KLÁRA FELÁLLÍTVA: 2008-BAN

23

24 A RIPPL-RÓNAI EMLÉKMÚZEUM

25 AZ ANKER HÁZ, ITT KAPOTT HELYET A VASZARY KÉPTÁR ÖNARCKÉP 1887

26

27 VASZARY JÁNOS FESTŐMÚVÉSZ SZÜLŐHÁZA

28 A ZÁRDA ÉPÜLETE

29 AZ IGAZSÁGÜGYI PALOTA

30

31

32 A VIRÁGFÜRDŐ

33 TANÁCSKOZÓ MUNKÁSOK, ALKOTÓJA: KISS ISTVÁN 1963.

34 ÉLETFA, ALKOTÓI : GERA KATALIN ÉS CSERNÁK MÁTÉ, MÁR 212O ITT SZÜLETETT KISGYERMEK NEV KERÜLT FEL RÁ.

35 KAPOSVÁR VÉDETT MŰEMLÉKE AZ 1061-BEN ÉPÜLT BENCÉS APÁTSÁG

36 . SÉTÁNK VÉGÉRE ÉRTÜNK.... KILÉPÉS KATTINTÁSSAL.


Letölteni ppt "Kaposvár, a mintegy hetvenezer lakosú somogyi megyeszékhely egyidős a magyar állam létrejöttével. Hét dombra épült, a Zselic lankái és a Kapos folyó."

Hasonló előadás


Google Hirdetések