Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

TÁMOP /2 ISKOLAI TEHETSÉGGONDOZÁS projekt keretében

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "TÁMOP /2 ISKOLAI TEHETSÉGGONDOZÁS projekt keretében"— Előadás másolata:

1 TÁMOP-3.4.3-08/2 ISKOLAI TEHETSÉGGONDOZÁS projekt keretében
TÁRSADALOMTUDOMÁNYI NAPOK 2010/2011 Velünk élő történelem- A mi városunk Szolnok Indul az Indóház

2 A tehetséggondozás alapjai:
A Tiszaparti Gimnáziumban a tehetséggondozás céljai: - a diákok képességeinek magas szintű kibontakoztatása - a tanulók személyiségének fejlesztése, amely cselekvésben nyilvánul meg - elsődlegesen nem az ismeretek bővítése, hanem olyan képességek fejlesztése, mint a kreatív, problémamegoldó gondolkodás. A tehetséggondozás alapjai: a tervezés a cselekvés a reflexió, értékelés A Társadalomtudományi Napok lehetőséget nyújtanak a tehetséggondozás mellett a közösségépítésre és önképzésre is. IDŐPONTOK: március 30. 2011.március 28.

3 TÁRSADALOMTUDOMÁNYI NAP programja 2010. március 30
TÁRSADALOMTUDOMÁNYI NAP programja március 30. (kedd) VELÜNK ÉLŐ TÖRTÉNELEM A MI VÁROSUNK SZOLNOK DÉLELŐTT 4. óra a 9. d osztályban: (római kor) Gladius Hagyományőrzők, Tokaji János az óra utáni szünetben: római kor BEMUTATÓ az Aulában szünetekben – ZENE az iskolarádióban: első szünet: honfoglaláskor felidézése második szünet: török kor harmadik szünet: 1848/1849 negyedik szünet: nincs zene, római kori bemutató ötödik szünet: 1980-as évek zenéje 6. óra a 12. e osztályban: társadalomismeret óra (honfoglalás kor) Árnyak Szövetsége Hagyományőrzők, Sasvári István Óra utáni nagyszünetben: 13:20 honfoglalás kor BEMUTATÓ az Aulában DÉLUTÁN ELŐADÁSOK 1430 – 1530-ig Kunok a Kárpát-medencében – Dr. Bartha Júlia, néprajzkutató - KÖNYVTÁR A Szent Korona az újabb kutatások tükrében – Csicsek Ildikó, gimnáziumunk tanára – H/2 Gazdaságtörténet –rendszerváltás – Dr. Fülöp Tamás, a J.N.Sz. Megyei Levéltár igazgatója – H/1 Irodalom és rendszerváltás – Jenei Gyula, Az Eső c. folyóirat főszerkesztője – MAGYAR ELŐADÓ KIÁLLÍTÁS március 26-tól az Aulában és a zsibongóban Történelmi korok Szolnokon 9. d honfoglalás kor – Szolnok 10. d török kor – Szolnok 11. emelt szintű történelem csoportok 1848/49 Szolnok 12. emelt szintű történelem csoportok as évek tárgyi világa FOTÓ PÁLYÁZAT – A MI VÁROSUNK SZOLNOK címmel diákoknak és tanároknak is! A kiállítás március 26-tól tekinthető meg. Sok szeretettel várunk minden érdeklődő diákot és kollegát!

4

5

6

7

8

9

10 2012 tavaszán a Társadalomtudományi Nap keretében MÚLT-TÚRÁT tervezünk
„Szolnoki templomok”címmel

11 Értékelés egy diák szemszögéből Versrontó workshop
Kele Fodor Ákos „tanár úr” a napokban igen rendhagyó módon értelmezte a verselemzés mikéntjét. Rendhagyó értelmezés, mégis pusztán arról van szó, hogy elhagyta a formális, iskolai kereteket és hagyott bennünket kitörni a hétköznapok szürkeségéből. Az elképzelés egyszerűen fantasztikus és noha – sajnos éppen ritkasága miatt – nehézkesen indult, a kíváncsiskodók egy remek beszélgetésnek lehettek résztvevői. Szervezett volt, mégis szervezetlen ez a kis játékidő; valójában alig volt valaki, aki tudatosan készülhetett volna lelkiekben. Márpedig az e fajta verselemzés nem is különbözik nagyon a tanóraitól, nemde?

12 Hiszen az ilyen: Megállapítjuk a versszakok számát, a vélt mondanivalók határait, a közölt érzelmek elejét s végét, és elkönyveljük szerkezetnek. Sorról-sorra lépünk, szótagot számolunk, rímeket keresünk, s ezeket belehajigáljuk az elődök által ránk hagyott értelmező-skatulyákba. Aztán pusztán a megérzéseinkre hagyatkozva felismerjük a mű apró rezdüléseit, lelki üzeneteit, és ha az óraszámba belefér, talán megoszthatjuk ezt másokkal is. Ez a tanóra aspektusa. Ezt most bővítsük ki egészen egyszerűen annyival, hogy van idő mindenre. S máris jobban érezzük magunkat, ugye? Ha belegondolunk, nem is olyan elképzelhetetlen. A titka: a csapat. A csapat, ahol mindenki egyenlő és a cél nem pusztán a tudás elsajátítása, hanem a tudás maga. Minden – érdekes és unalmas – ismertetőjegyével, a legbővebb tájékoztatóval egyenesen a diák által csomagolva.

13 Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra” (Weöres Sándor)
„ Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra” (Weöres Sándor)

14 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "TÁMOP /2 ISKOLAI TEHETSÉGGONDOZÁS projekt keretében"

Hasonló előadás


Google Hirdetések