Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A BIZTOSÍTÁSOK ALAPGONDOLATÁT A KÖZÖS KOCKÁZATVISELÉS JELENTI.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A BIZTOSÍTÁSOK ALAPGONDOLATÁT A KÖZÖS KOCKÁZATVISELÉS JELENTI."— Előadás másolata:

1

2 A BIZTOSÍTÁSOK ALAPGONDOLATÁT A KÖZÖS KOCKÁZATVISELÉS JELENTI.

3 Célja, hogy : - a világ bármely pontján bármikor segítséget kérhess, ha betegség, vagy baleset ér; - fedezze a sürgős egészségügyi ellátásod költségeit; - megtérítse az idő előtti hazautazással járó költségeidet. UTASBIZTOSÍTÁS

4 GÉPJÁRMŰ-BIZTOSÍTÁSOK Gépjármű biztosítási szerződés bármelyik - ilyen üzletággal foglalkozó - biztosítónál megköthető. Két fő típusa a kötelező gépjármű- felelősségb iztosítás (KGFB), és a gépjármű saját kár (CASCO) biztosítás.

5 A gépjármű felelősségbiztosítás érvényességét közúti ellenőrzés során a rendőrség ellenőrizheti, hiánya esetén büntetést szab ki. Ha érvényes felelősségbiztosítás nélkül kárt okozol, a felmerült költségek teljes mértékben téged terhelnek. A biztosítók a több éven keresztül balesetmentesen közlekedő autósokat díjkedvezménnyel jutalmazzák, míg a károkozást annak gyakorisága alapján pótdíjjal büntetik. Bár a Magyarországon megkötött gépjármű felelősségbiztosítás Európa legtöbb országára is érvényes, külföldi autós utazásod előtt célszerű tájékozódnod biztosításod érvényességéről.

6 A Start program célja, hogy a középiskolát vagy egyetem/főiskola elvégzése után megkönnyítse az elhelyezkedést, és szakmai gyakorlat szerzését. START-kártyát akkor igényelhetsz, ha: befejezted tanulmányaidat nem vagy még 25 éves első munkahelyet keresel. A kártya érvényességi ideje maximum két év, és csak egyszer váltható ki. Célszerű ezért először munka után nézni, és ezt követően kiváltani a kártyát, nehogy kifuss az érvényességi időből. A kártyát akkor is kiválthatod, ha tanulmányi éveid alatt (akár szünidőben, akár szorgalmi időszakban) már vállaltál diákmunkát. A kártyát első munkába állásodkor le kell adnod a munkaadódnak.

7 TÁJÉKOZÓDJ! SZÁMOLJ! VÁLASSZ TUDATOSAN! HASONLÍTSD ÖSSZE AZ AJÁNLATOKAT! FONTOLD MEG ŐKET! VÁLTOZTASS, HA NEM VAGY ELÉGEDETT!


Letölteni ppt "A BIZTOSÍTÁSOK ALAPGONDOLATÁT A KÖZÖS KOCKÁZATVISELÉS JELENTI."

Hasonló előadás


Google Hirdetések