Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

 Cukortartalmú gyümölcsök levéből, levegőben lévő élesztőgombák enzimjei hatására alkohol keletkezik. A folyamat neve:szeszes erjedés.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: " Cukortartalmú gyümölcsök levéből, levegőben lévő élesztőgombák enzimjei hatására alkohol keletkezik. A folyamat neve:szeszes erjedés."— Előadás másolata:

1

2  Cukortartalmú gyümölcsök levéből, levegőben lévő élesztőgombák enzimjei hatására alkohol keletkezik. A folyamat neve:szeszes erjedés.

3 Keményítőtartalmúak: burgonya, rozs, rizs, zab, kukorica, burgonyatörköly Cukortartalmúak: cukorrépa,melasz,tejsavó Inulintartalmúak: csicsókaszörp,cikória Cellulóztartalmúak: napraforgó-héj, rizs-héj, kukoricacsutka, szalma, fahulladék

4 Fertőtlenítésre:  Oltott mész  kénsav  formaldehid-oldat

5  A folyamatban felszabaduló hőt az élesztőgombák életfolyamataihoz használják fel. Erjesztéssel legfeljebb 15%- os alkohololdat állítható elő, mert ennél töményebb oldatban az élesztőgombák elpusztulnak. Töményebb alkohololdat a 15%-os vizes oldat lepárlásával (desztillálással)nyerhető. Az így kapott tiszta szesz legfeljebb 96%-os töménységű lehet.

6  Etanolt nagy mennyiségben állítanak elő keményítőtartalmú növényi anyagokból. A keményítő enzimek hatására cukorrá alakul, s a cukorból erjesztéssel alkohol lesz.

7

8  Készítette:Sztehlik Alexandra 10.b


Letölteni ppt " Cukortartalmú gyümölcsök levéből, levegőben lévő élesztőgombák enzimjei hatására alkohol keletkezik. A folyamat neve:szeszes erjedés."

Hasonló előadás


Google Hirdetések