Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Gazdasági informatika II.félév Új szemeszter, új feladat… Ez a gödöllői Szent István Egyetem - ez esetben az „Informatikus és szakigazgatási agrármérnök”

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Gazdasági informatika II.félév Új szemeszter, új feladat… Ez a gödöllői Szent István Egyetem - ez esetben az „Informatikus és szakigazgatási agrármérnök”"— Előadás másolata:

1

2 Gazdasági informatika II.félév

3 Új szemeszter, új feladat… Ez a gödöllői Szent István Egyetem - ez esetben az „Informatikus és szakigazgatási agrármérnök” szak – hallgatóinak sorsa.

4 FELADATUNK:

5 Hasonlóságelemzés COCO használatával

6 De mire is használható a COCO? Például adott gyárak termékeinek összehasonlítása ár-teljesítmény arányban Majd azon termék kiválasztása, amelyik az árhoz és a többiekhez képest többet teljesít

7 Hogyan kezdjünk hozzá? Először is válasszunk ki egy feldolgozandó témát, melynél valamilyen gazdasági hasznosságot feltételezhetünk Majd ezzel kapcsolatban fogalmazzuk meg a feldolgozandó problémát És kezdjünk is hozzá…

8 Az én feladatommal távmunkát végezni kívánó személyeknek szeretnék segítséget nyújtani… De miben?? A célra megfelelő notebook kiválasztásában

9 I. Alapadat-tábla elkészítése Egy informatikai cikkek forgalmazásával foglalkozó weboldalról kigyűjtöm az összes termék közül azokat, melyek a probléma megoldása során szóba jöhetnek. A szűrési szempontok definiálásához egy SZAKÉRTŐRE volt szükségem… „Ajánlott notebook beszerzése hogy akkor se kényszerüljünk tétlenségre ha nem tartózkodunk otthon –asztali gépünk közvetlen közelében-… Ezenkívül ne tartalmazzon jelentős árnövekedést okozó „felesleges” hardvereszközöket Az attribútum, az érték és a mértékegység (dimenzió) külön oszlopba kerüljön

10 Ahol csak tudunk, ott hivatkozzunk, így kiküszöbölhetőek a gépelési hibák! Mindent csak egyszer rögzítsünk, majd erre a cellára hivatkozzunk. (pl. objektumok neve, attribútumok neve, mértékegységek, értékek, stb.)

11 Alapadat-tábla elkészítése 2.rész Elengedhetetlen szempont az árak feltüntetése a táblázat végén

12 Pivot tábla elkészítése

13 Kiválasztjuk az „Adatok” \ „Kimutatás vagy kimutatásdiagram” menüpontot. Az első oldalon megválaszthatjuk a forrást és a kimutatás típusát. A „Tovább” gombra kattintva lépünk előre. Második oldalon a használni kívánt tartományt kell kijelölni, ami a „Data” tábla lesz. A „Tovább” gombra kattintva lépünk előre.

14 Pivot tábla elkészítése 2.rész Harmadik lépésben a kimutatás helyét kell megadni. -> jelen esetben „Új munkalapon”

15 Pivot tábla elkészítése 3.rész Ezekután a mezőgombokat a kívánt helyre húzzuk, hogy kialakítsuk a kimutatást. Az elkészült pivot táblázat valamely cellájában állva jobb kattintás után a „Táblajellemzők”-nél beállítható, hogy kérjük-e a sorok és oszlopok összegzését.

16 Így néz ki egy kész Pivot tábla:

17 COCO tábla elkészítése

18 I. Alapadatok definiálása Befolyásoló attribútumok beszúrása

19 II. Adatok rangsorolás A rangsorszámokat a „sorszám” függvény használata által kapjuk meg 2 db első hely esetén… A következő helyezés a 3. (tehát a 2-es kimarad)


Letölteni ppt "Gazdasági informatika II.félév Új szemeszter, új feladat… Ez a gödöllői Szent István Egyetem - ez esetben az „Informatikus és szakigazgatási agrármérnök”"

Hasonló előadás


Google Hirdetések